Ajankohtaista

Ikäihmiset, Keusote, Koronavirus, Terveys

Keusote: Nurmijärvellä Onnenkimpaleen Palvelutalo Heikkarissa koronatartunta

25.1.2021

Keski-Uudenmaan sote (Keusote) tiedottaa 25.1., että Nurmijärven Kirkonkylällä sijaitsevassa Onnenkimpaleen Palvelutalo Heikkarissa on ollut koronapositiivinen henkilö tartuttavuusajalla lauantaina 23.1. Hoitohenkilökunnalla on asiakaskontakteissa kasvomaski, mutta varotoimiksi koronapositiivisen kanssa kontaktissa olleet osaston potilaat ja henkilöstö testataan. Lisäksi osastolla on vierailukielto 25.1.-6.2., ja osaston asukkaat saavat hoivan ja huolenpidon huoneisiinsa.

Keski-Uudellamaalla maanantaina kuusi uutta koronatartuntaa

Maanantain aikana todetiin kuusi uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat kunnittain: Järvenpää kaksi, Nurmijärvi kolme ja Tuusula yksi.  Tartuntalähteet: työpaikka, jatkotartunta perhepiirissä, ystäväpiiri, osaa ei voida jäljittää. Tartunnan saaneista kaksi oli ennestään karanteenissa. Koronatartuntoja yhteensä 1336. Keusoten alueella karanteeniin asetettu yhteensä tänä vuonna 623 henkilöä (muitakin kuin Keusoten asukkaita), ja tällä hetkellä karanteenissa 401 Keusoten asukasta.

Keusoten ilmaantuvuusluku on ollut nousussa, ja on tällä hetkellä 48,5 /100 000 / 14 vrk. Myös viikkokohtaiset tartuntamäärät ovat olleen noususuunnassa. Koronanäytteenotto on vilkastunut alkuvuoteen verrattuna, ja viikolla 3 otettiinkin 1653 näytettä enemmän kuin viikolla 2. Tartunnan lähteistä 36 % ei ole tiedossa.

– Kasvomaskin käyttö ja koronaturvaohjeiden noudattaminen on edelleen tärkeää koronatartuntojen ehkäisemiseksi, muistuttaa kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.
– Vaikka tilanne pitkittyessään haastaa koronakestävyyttämme, toivomme, että kuntalaiset edelleen jaksavat niitä noudattaa. Koronavirustartunta voi olla kohtalokas ikääntyneelle lähipiirissämme, jatkaa Laitinen-Parkkonen.

Lue lisää Keski-Uudenmaan maanantain 25.1. koronavirustartunnoista Keusoten sivuilta.

Takaisin listaukseen