Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Terveys

Keusote: Nurmijärvellä Mäntysalon koulussa joukkoaltistuminen koronavirukselle

11.12.2020

Keski-Uudenmaan sote tiedottaa 11.12., että Nurmijärvellä Mäntysalon koulussa on tapahtunut altistumisia koronavirukselle. Koululla on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 7.12. Altistuneet asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin, myös Mäntysalon koululta ollaan oltu yhteydessä altistuneiden huoltajiin. Altistuneita on yhteensä noin 10. Mikäli teidän perheeseenne ei oltu yhteydessä, altistuminen ei koske teitä.

Tietoa koronasta ja hoidosta

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

Tietoa koronaviruksesta:

Takaisin listaukseen