Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Opetus ja koulutus

Keusote: Nurmijärvellä Mäntysalon koululla koronavirusaltistuminen

29.9.2020

Keski-Uudenmaan sote tiedottaa, että Nurmijärvellä Mäntysalon koululla on tapahtunut koronavirusaltistuminen. Koronaan sairastuneet kaksi henkilöä ovat olleet tartuttavuusaikana koulussa 22.9. Tämän vuoksi 22.9. 1.  ja 5. luokan oppilaat ja osa henkilökuntaa asetetaan Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä karanteeniin 29.9. – 6.10. Yhteensä karanteeniin asetetaan noin 40 henkilöä.  Tartunta liittyy perheenjäsenten väliseen tartuntaketjuun.

Altistuneiden perheet ja koulun henkilökunta saavat tiedon koulun Wilma-järjestelmän kautta. Lisäksi karanteeniin asetettuihin ollaan yhteydessä terveysviranomaisen toimesta henkilökohtaisesti lähipäivinä.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Alaikäisten lasten ajanvaraus tehdään koronahoitopuhelimesta, p. 019 226 0099, 8 – 20. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu.

Tietoa koronaviruksesta:

Päivitetty 1.10.2020 klo 11 tietoja alaikäisen ajanvaraukseen liittyen.

Takaisin listaukseen