Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Liikunta

Keusote: Nurmijärvellä jalkapalloharjoituksissa joukkoaltistuminen koronavirukselle

29.10.2020

Keski-Uudenmaan sote (Keusote) tiedottaa, että Nurmijärven jalkapalloseuran miesten I-joukkueen harjoituksissa on todettu joukkoaltistuminen koronavirukselle. Seuran harjoituksissa, Nurmijärven tekonurmella on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö maanantaina 26.10. klo 20-21.30 ja tiistaina 27.10. klo 19-20.30. Kuntayhtymän infektio- ja tartuntatautiyksikkö on yhteydessä harjoituksissa altistuneisiin henkilökohtaisesti mahdollisimman pian, ja asettaa altistuneet karanteeniin. Altistuneita on yhteensä noin 24 henkilöä.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keski-uudenmaansote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, klo 8-20.

Joukkueharrastuksia pidetään yleensä ottaen riskialttiina ympäristönä koronaviruksen leviämisen suhteen. Keusote muistuttaa, ettei oireisena tule lähteä urheilemaan ja harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja käyttää kasvomaskia.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Tietoa koronaviruksesta:

24h yhteydenotto terveyspalveluihin https://pro.klinik.fi/contact/keusote

Takaisin listaukseen