Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Opetus ja koulutus, Sosiaali ja terveys, Terveys

Keusote: Nurmijärvellä Isoniitun koululla koronavirusaltistuminen

26.9.2020

Keski-Uudenmaan sote (Keusote) tiedottaa, että Nurmijärvellä Isoniitun yläkoululla on tapahtunut koronavirusaltistuminen. Koulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta.

Koululla 16.9. altistuneet 7. luokan oppilaat ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin 26.9. alkaen. Yhteensä karanteeniin asetetaan toistakymmentä koulun oppilasta ja neljä koulun henkilökuntaan kuuluvaa.

Altistuneiden perheet ja koulun henkilökunta saavat tiedon koulun Wilma-järjestelmän kautta. Lisäksi karanteeniin asetettuihin ollaan yhteydessä terveysviranomaisen toimesta henkilökohtaisesti lähipäivinä.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Alaikäisten lasten ajanvaraus tehdään koronahoitopuhelimesta, p. 019 226 0099, 8 – 20. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu.

Tietoa koronaviruksesta:

Päivitetty 1.10.2020 klo 11.00 tietoja alaikäisen koronavirustestin ajanvaraukseen liittyen.

Takaisin listaukseen