Ajankohtaista

Ikäihmiset, Keusote, Koronavirus

Keusote: Nurmijärvellä hoivakodissa koronavirustartunta

17.11.2020

Keski-Uudenmaan sote (Keusote) tiedottaa 17.11., että Nurmijärvellä, hoivakoti Nurmilinnussa on todettu kaksi koronapositiivista asukasta. Tartunta on rajattu Nurmilinnun yläkertaan. Hoivakodin yläkerrassa on vierailukielto, ja asukkaat saavat avun ja hoivan omiin huoneisiinsa. Yhteiset tilat eivät ole toistaiseksi käytössä. Nurmilinnun yläkerran asukkaille on tehty koronatesti.

Lisäksi varotoimena asukkaan positiivisen koronatuloksen jälkeen, osaston henkilökunta on testattu, eikä testauksesta ole löytynyt koronainfektiota.

Koronavirus on yleisvaarallinen tartuntatauti. Tämänhetkisen tiedon perusteella yli 70-vuotiaat henkilöt ovat muita alttiimpia saamaan vakavan koronavirusinfektion. Vakavan korona-virusinfektion vaaraa voivat lisätä myös ne perussairaudet, jotka merkittävästi huonontavat keuhkojen tai sydämen toimintaa tai elimistön vastustuskykyä.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

Tietoa koronaviruksesta:

Takaisin listaukseen