Ajankohtaista

Ikäihmiset, Keusote, Koronavirus

Keusote: Nurmijärvellä hoivakodissa henkilökunnan altistumisia koronavirukselle

10.11.2020

Keski-Uudenmaan sote (Keusote) tiedottaa, että Nurmijärvellä, hoivakoti Nurmilinnussa on tapahtunut altistumisia koronavirukselle. Hoivakodissa on ollut tartuttavuusaikana maanantaina 9.11. koronapositiiviseksi todettu työntekijä. Altistumisia ei ole tapahtunut asiakaskontakteissa. Keusote noudattaa asiakaskontakteissa hyvää koronasuojausta.  Altistuneet työntekijät on asetettu kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Yhteensä karanteeniin asetetaan neljä henkilöä.

Tilanteen turvaamiseksi hoivakodin päiväsali on tilapäisesti suljettu ja asiakkaiden ruokailu tapahtuu omissa huoneissa. Lisäksi osastolla on 10 vuorokauden vierailukielto.

Koronavirus on yleisvaarallinen tartuntatauti. Tämänhetkisen tiedon perusteella yli 70-vuotiaat henkilöt ovat muita alttiimpia saamaan vakavan koronavirusinfektion. Vakavan korona-virusinfektion vaaraa voivat lisätä myös ne perussairaudet, jotka merkittävästi huonontavat keuhkojen tai sydämen toimintaa tai elimistön vastustuskykyä.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

Tietoa koronaviruksesta:

 

 

 

 

 

 

Takaisin listaukseen