Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus

Keusote: Lukkarin koululla joukkoaltistuminen

11.9.2021

Lukkarin koululla on tapahtunut altistuminen koronavirukselle. Paikalla on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 6.-7.9.  Altistuneita on yhteensä noin 20 henkilöä. Altistuneet henkilöt asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Karanteeniin asetetuille on lähetetty erillinen, henkilökohtainen viesti. Lisäksi Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä sairastuneisiin tai alaikäisen huoltajiin.

Mikäli ilmenee lieviäkin koronatartuntaan viittaavia oireita, hakeudu koronatestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronatestituloksen.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, puh. 019 226 0099, 8-16.

Lue lisää

Keusoten koronasivut >>

 

Takaisin listaukseen