Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus

Keusote linjaa koronasuositusten jatkosta perjantaina

27.1.2021

Keusoten alueen koronasuosituksia arvioidaan perjantaina alueemme koronavirusepidemiatilanne ja pääkaupunkiseudun uudet linjaukset huomioiden.

Keusote tiedottaa, että koronapositiivisten määrä alueellamme on melko voimakkaassa nousussa. Todettuja koronatartuntoja on ollut alkuviikon kolmen ensimmäisen vuorokauden aikana 47, joka ennustaa tälle viikolle 100 koronatartuntaa. Ilmaantuvuuslukumme on noussut nopeasti liki 60:een sataa tuhatta asukasta kohden 14 vuorokaudessa.

Keusoten alueella on levinnyt mm. laaja koronatartuntaryvästymä sisäliikuntaharrastuksesta, joka on aiheuttanut jatkotartuntoja ja altistumisia päiväkodissa, kouluissa ja lukuisilla työpaikoilla. Lisäksi osassa alueemme tartunnoista on epäily muuntoviruksesta. Kaikista muuntovirusta testaavista näytteistä ei ole saatu vielä vastauksia. Muuntoviruksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia.

Koronasuosituksilla pyritään torjumaaan epidemian ja uuden virusmuunnoksen leviäminen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ylikuormittumisen uhka.

Takaisin listaukseen