Ajankohtaista

Ikäihmiset, Koronavirus, Sosiaali ja terveys, Terveys

Keusote: Kotona asuvien ikäihmisten koronarokotukset

11.2.2021

Korkea ikä on kaikkein merkittävin vakavan koronavirustaudin riskitekijä. Koronarokote voi säästää iäkkään sairaalahoidolta tai jopa menehtymiseltä, minkä takia koronarokotetta suositellaan kaikille ikääntyneille. Koronavirusrokotus on maksuton.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän (Keusote) jäsenkuntien alueella on siirrytty rokottamaan ikäihmisiä. Ikäihmisten koronavirusrokotukset etenevät kunnissa ikäryhmittäin valtioneuvoston asetuksen määräämässä rokotusjärjestyksessä ja rokotevalmisteiden saatavuuden mukaan. Koronarokotteita annetaan kaksi ja niiden tulee olla samaa rokotevalmistetta.  Koronarokotteiden saatavuushaasteiden takia on rokotuksissa siirrytty kutsumenettelyyn.

85 vuotta täyttäneiden rokotukset käynnistyneet – yhteyttä otetaan puhelimitse

85 vuotta täyttäneiden koronarokotukset käynnistyivät helmikuun 2021 alussa. Kaikki 85 vuotta täyttäneet ikäihmiset kutsutaan rokotuksiin ensisijaisesti puhelimitse, tai vaihtoehtoisesti kirjeellä, mikäli heitä ei tavoiteta puhelimitse.

Alle 85-vuotiaiden ikäihmisten rokotusten käynnistymisestä tiedotetaan erikseen.

Vakavalle koronavirustaudille alttiiden alle 70-vuotiaiden rokotukset käynnistyvät arviolta helmikuun aikana.

Toistaiseksi kaikkien ikäryhmien ajanvaraukset toteutetaan kutsumenettelyllä. Sähköinen ja puhelinajanvaraus otetaan käyttöön vasta sitten, kun rokotteita saadaan enemmän, ja rokotusaikoja voidaan tarjota varattavaksi enemmän. Ajanvarausmahdollisuudesta tiedotetaan erikseen.

Seuraa rokotusinfoa Keusoten verkkosivuilla osoitteessa www.keusote.fi/koronarokotukset, paikallislehdissä sekä sosiaalisessa mediassa.

Rokotuspisteet

Rokotuksia annetaan kutsutuille Keusoten jäsenkuntien sosiaali- ja terveysasemilla. Tarkempi rokotuspiste ilmoitetaan rokotuskutsun yhteydessä.

Pyydämme lähiomaisia huolehtimaan, että ikäihmiset pääsevät rokotuspisteille turvallisesti. Kun saavut terveysasemalle, käytäthän kasvomaskia ja käsidesiä tartuntariskin mahdollisuuden pienentämiseksi ja huolehdit turvavälien noudattamisesta.

Nurmijärven rokotuspisteet:

  • Kirkonkylän terveysasema, Sairaalantie 2, Nurmijärvi
  • Klaukkalan terveysasema, Vaskomäentie 2, Klaukkala
  • Rajamäen terveysasema, Kievarintie 2, Rajamäki

Huomioitavaa:

  • Tule rokotukseen vain terveenä ja sinulle varatulla rokotusajalla
  • Ota mukaan Kela-kortti ja ota se esille odottaessasi.
  • Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti.
  • Käytä kasvomaskia ja desinfioi kädet saapuessa ja poistuessa.
  • Säilytä kahden metrin turvaväli muihin.
  • Koronarokotuksen jälkeen tulee varautua 15 minuutin seurantaan. Paikallisreaktiot pistoskohdassa, flunssan kaltaiset oireet sekä kuume ovat tavanomaisia rokotuksen haittavaikutuksia. Kipulääkettä voi tarvittaessa käyttää.
Takaisin listaukseen