Ajankohtaista

Kaikki, Keusote, Koronavirus

Keusote: Koronatilanne, neljännet rokotukset ja walk-in-rokotuksia 14.5.

10.5.2022

Keusoten alueella rekisteröityjä koronatartuntoja todettiin viime viikolla alle tuhat. Määrä on suurin piirtein sama kuin edeltävällä viikolla. HUSissa oli maanantaina hoidossa 44 koronatartunnan saanutta. Järvenpään JUSTin akuuttiosastolla puolestaan tartunnan saaneita oli 7. Sairaanhoidossa olevien määrä on vähentynyt edelliseen viikkoon verrattuna.

Neljänsiä rokotteita annettu Keusotessa 6620 kpl

Keusotessa on tähän mennessä annettu yhteensä 6620 neljättä koronarokoteannosta. 82% neljänsistä koronarokotteista on annettu 80-vuotta täyttäneille tai sitä vanhemmille.

Neljännet koronarokotukset laajenevat iäkkäiden joukossa

Neljänsiä koronarokoteannoksia tarjotaan Keusotessa niille iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet. Tällaiset henkilöt tarvitsevat toisen henkilön apua arjessa selviytymiseen terveyden ja/tai toimintakyvyn johdosta.

Kuka saa neljännen annoksen?

 • 65 vuotta täyttäneet koti- tai omaishoidon piirissä olevat sekä
 • 65 vuotta täyttäneet, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet, ja jotka eivät pärjää yksin kotona arjessa ilman toisen ihmisen apua
 • 80 vuotta täyttäneet ja iäkkäiden hoivakodeissa asuvat ilman alaikärajaa
 • 12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt

Neljännellä rokoteannoksella pyritään lyhyen aikaa estämään lieväoireistakin koronainfektiota tässä haavoittuvassa väestönosassa.

Neljännen annoksen voi saada, kun kolmannesta annoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut vähintään kolme kuukautta. Jos olet saanut kolmannen koronarokotteen ja lisäksi sairastanut koronavirusinfektion (yli kuusi viikkoa rokotuksen ja taudin välillä), ei tarvetta neljännelle annokselle ole.

Miten saan rokotuksen?

Aikoja koronarokotukseen on saatavilla hyvin. Voit varata ajan soittamalla arkisin klo 8 – 16 ajanvarausnumeroon:

 • 0192260665

Sähköinen ajanvaraus näiden rokotusten osalta aukeaa loppuviikosta. Tiedotamme asiasta erikseen.

Voit käydä ottamassa rokotuksen myös ilman ajanvarausta walk-in-pisteeltämme Hyvinkään Willassa tai lauantaina 14.5. useilta Keusoten terveysasemilta. Tarkemmat tiedot löytyvät rokotussivuiltamme:

Koronarokotukset Keusoten alueella (keusote.fi) >>

Järjestetyn kotihoidon piirissä olevat henkilöt saavat rokotteen kotihoidon kautta. Omaishoidon asiakkaat voivat varata ajan tavalliseen tapaan puhelimitse tai sähköisesti taikka hakea rokotuksen walk-in-rokotuspisteeltä.

Walk-in- ja drive-in-koronarokotusta lauantaina 14.5.

Lauantaina 14.5. järjestetään jälleen walk-in- ja drive-in-koronarokotuksia. Voit hakea rokotteen klo 8.30 – 15.30 seuraavilta walk-in-pisteiltämme:

 • Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUST, Lääkärinkuja 1, Järvenpää
 • Mäntsälän terveysasema, Kivistöntie 14, Mäntsälä
 • Nurmijärven kirkonkylän terveysasema, Sairaalantie 2, Nurmijärvi
 • Klaukkalan terveysasema, Vaskomäentie 2, Klaukkala
 • Pornaisten terveysasema, Laitiskantie 3, Pornainen
 • Etelä-Tuusulan (Hyrylän) terveysasema, Hyryläntie 13, Tuusula

Myös drive-in-koronarokotusta tarjotaan samana päivänä Hyrian toimipisteessä klo 9 – 17 (12-ikävuodesta ylöspäin):

 • Hyrian toimipiste, Tallimiehenkatu 5, Hyvinkää

Lisätietoa koronarokotuksista Keusoten alueella (keusote.fi) >>

Keusoten koronaviikkotiedote jää tauolle kesäkuusta lähtien

Kesäkuun alusta lähtien viikoittainen koronaviikkotiedotteemme jää tauolle. Julkaisemme koronaviikkokatsauksen vielä maanantaina 23.5 ja 30.5. Ensi viikolla 16.5. viikkotiedotetta ei julkaista.

Jatkossa tiedotamme koronaan liittyvistä asioista tarpeen tullen. Tarkastelemme viikoittaisen tiedottamisen tarvetta, mikäli koronatilanne huononee. Koronatilannetta ja rokotusten edistymistä voit edelleen seurata nettisivuiltamme:

Koronavirus lukuina (keusote.fi) >>

Lue lisää

Keusote.fi >>

 

Takaisin listaukseen