Ajankohtaista

Ikäihmiset, Keusote, Koronavirus, Sosiaali ja terveys, Terveys

Keusote: Koronarokotukset jatkuvat, ajanvaraus 85 vuotta täyttäneille avataan 1.2.

27.1.2021

Keski-Uudenmaan sote (Keusote) tiedottaa 27.1.2021, että on jatkanut koronarokotuksia sitä mukaan, kun rokotteita on saatu. Tähän mennessä Keusoten alueella on annettu yli 3000 rokotusta. Alkuviikolla on vielä rokotettu iäkkäiden asumispalveluyksiköiden asukkaita ja työntekijöitä. Lisäksi kutsun rokotuksiin on saanut 80 vuotta täyttäneet omaishoidettavat ja samassa taloudessa asuvat 65 vuotta täyttäneet omaishoitajat. Rokotuksia on voitu antaa myös niille 80 vuotta täyttäneille kotihoidon asiakkaille ja veteraaneille, sotainvalideille, jotka pystyvät tulemaan rokotukseen terveysasemille.

85 vuotta täyttäneille kuntalaisille on varattavissa ajanvarauksella pieni erä rokoteaikoja viikolta viisi alkaen. Koronarokotusaikoja ei anneta terveysasemilla, vaan ajat ovat varattavissa sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi tai koronarokotuspuhelimesta, p. 019 226 0665, ma-pe 8-16.

Koronarokotuspuhelin ajanvarausta varten avataan maanantaina 1. helmikuuta. Niinä aikoina, kun rokotteita ei ole annettavissa, neuvontapuhelimessa on kuunneltavissa ajankohtainen rokotustiedote. Rokotusaikoja on saatavilla hyvin rajallinen määrä rokotteiden huonon saatavuuden vuoksi. Uusia rokotusaikoja avataan varattavaksi viikko kerrallaan.

Rokotuksia annetaan kuntien rokotuspisteissä, joita ovat Hyvinkään H-sairaala, Järvenpään JUST sekä Mäntsälän, Pornaisten, Hyrylän ja Nurmijärven Kirkonkylän terveysasema.

Rokotuksiin ikäryhmä kerrallaan

Rokotuksia jaetaan valtioneuvoston asetuksen määräämässä rokotusjärjestyksessä. 85 vuotta täyttäneiden jälkeen rokotuksia jatketaan 80 vuotta täyttäneisiin ikäihmisiin. Heidän arvioitu rokotusajankohtansa on helmikuussa, ja siitä tiedotetaan erikseen. Kunkin ikäryhmän rokotusajankohtaan vaikuttaa se, miten nopeasti ja miten paljon rokotteita saadaan. Ikäihmisten rokotukset (70 vuotta täyttäneet) annetaan ennen riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä.

Alustavan tiedon mukaan viikolla 6 alueelle on tulossa Modernan ja Astra-Zenecan rokotteita. Rokotemäärät tarkentuvat myöhemmin, mutta rokoteaikoja voi olla jonkin verran enemmän varattavissa. Modernan rokote voi myös soveltua kotona-annettavaksi kotihoidon asiakkaille. Rokotteet eivät kuitenkaan riitä vielä laajempaan rokotusten käynnistämiseen. Rokotteita kohdennetaan ensisijaisesti iäkkääseen väestöön, koska rokote voi säästää iäkkään sairaalahoidolta tai jopa menehtymiseltä.

Iäkkäiden rokotuksista ja ajanvarauksesta viestitään laajasti paikallislehdissä, toimipisteissä, neuvontanumerossa ja verkossa www.keski-uudenmaansote.fi/koronarokotukset.

Rokotuspiste Nurmijärvellä:

  • Nurmijärven Kirkonkylän terveysasema, Sairaalantie 2, Nurmijärvi

Rokotuspisteet muulla Keski-Uudellamaalla:

  • Hyvinkään H-sairaala, Sairaalankatu 1, Hyvinkää
  • Järvenpään JUST, Lääkärinkuja, Järvenpää
  • Mäntsälän terveysasema, Kivistöntie 14, Mäntsälä
  • Pornaisten terveysasema, Latiskantie 3, Pornainen
  • Hyrylän terveysasema, Hyryläntie 13, Tuusula

Koronavirusrokotukset ja aikataulu

Takaisin listaukseen