Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus

Keusote: Kokoontumisrajoituksia jatketaan sisä- ja ulkotiloissa, ravitsemusliikkeiden rajoitukset tiukkenevat

20.8.2021

Etelä-Suomen aluehallintoviranomaisen tiedotteen mukaan (20.8.) Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen, jonka mukaan nykyisiä kokoontumisrajoituksia jatketaan Uudellamaalla 12.9.2021 asti. Päätös koskee muita Uudenmaan kuntia paitsi pääkaupunkiseutua, jossa on voimassa tiukempia rajoituksia. Sosiaali- ja terveysministeriön 19.8.2021 antaman ohjauksen vaikutusten arviointia rajoituksiin jatketaan ensi viikolla.

Keusoten kuntien alueilla voidaan järjestää sisätiloissa yli 10 henkilön sekä alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa ja terveysturvallisuus voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta.

Lähikontaktilla tarkoitetaan tässä päätöksessä ihmisten oleskelua samassa sisätilassa alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia toisiinsa ja ulkotilassa fyysistä kontaktia toisiinsa.

Määräys on voimassa ajalla 27.8.2021-12.9.2021.

Keusote siirtynyt leviämisvaiheeseen

Keusoten koronaepidemia on siirtynyt leviämisvaiheeseen.

Keusote on antanut suositukset tilanteen pahanemisen ehkäisemiseksi.

Ravitsemusliikkeiden rajoitukset 22.8. alkaen

Valtioneuvosto on muuttanut ravitsemusliikkeiden toimintaa rajoittavaa toimintaa Keusoten kuntien alueella 22.8. alkaen. Ravitsemisliikkeet voivat olla auki klo 5–23. Aukioloaikojen rajoitukset eivät koske huoltoasemien ravintoloita eivätkä noutoruoan myyntiä. Anniskelu on sallittu klo 9–22.

Lisätietoa rajoituksista valtioneuvoston koronasivustolta.

Yleisohjeet väestölle koronavirustilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-16.

 

Takaisin listaukseen