Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Opetus ja koulutus, Varhaiskasvatus

Keusote: Klaukkalan ruotsinkielisessä koulussa uusi joukkoaltistuminen koronavirukselle

3.11.2020

Keski-Uudenmaan sote tiedottaa 3.11.2020, että Nurmijärven Klaukkalassa ruotsinkielisessä alakoulussa, Vendlaskolan, on tapahtunut uusi joukkoaltistuminen koronavirukselle. Koulussa on ollut tartuttavuusaikana 30.10. koronapositiiviseksi todettu henkilö. Altistuneet oppilaat ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Yhteensä karanteeniin asetetaan vajaa kaksikymmentä henkilöä.

Altistuneiden perheet ja koulun henkilökunta saavat tiedon ja lisäohjeet koulun Wilma-järjestelmän kautta. Esiopetuksen perheet ja henkilökunta saavat tiedon Wilman (ruotsiksi) ja Päikky-järjestelmän kautta.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

Tietoa koronaviruksesta:

Takaisin listaukseen