Ajankohtaista

Kaikki, Keusote, Koronavirus

Keusote: Joukkoaltistumisia salibandytreeneissä Maaniitussa ja Rajamäen uimahallissa

20.8.2021

Salibandytreeneissä Maaniitun koululla joukkoaltistuminen koronavirukselle

Nurmijärvellä salibandytreeneissä Maaniitun koululla on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Harjoituksissa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 16.8.21 klo 18-19. Altistuneet henkilöt asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneiden huoltajiin. Jäljityksen ruuhkautumisen vuoksi yhteydenotossa voi olla viiveitä. Altistuneita on yhteensä noin 10 henkilöä.

Rajamäen uimahallissa mahdollisia altistumisia koronalle

Rajamäen Uimahallissa asioineet henkilöt ovat voineet altistua koronavirukselle. Mahdollinen altistuminen on voinut tapahtua maanantaina 16.8. klo 15-17 miesten pukutiloissa.

Suosittelemme, että kyseisenä päivänä uimahallissa olleet henkilöt seuraavat vointiansa tarkemmin seuraavan 14 vuorokauden aikana, ja hakeutuvat koronatestiin, mikäli ilmenee lieviäkin oireita. Mikäli ilmenee koronaoireita, jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus

Yleisohjeet väestölle koronavirustilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-16.

Tietoa koronaviruksesta

 

Takaisin listaukseen