Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus

Keusote: Joukkoaltistumisia koronavirukselle joukkueharrastuksissa Hyvinkäällä ja Nurmijärvellä

3.10.2020

Kahdessa aikuisten jääkiekkoharrasteryhmässä on todettu joukkoaltistumisia koronavirukselle. Altistumiset koronavirukselle ovat tapahtuneet Hyvinkäällä jäähallilla 25.9. sekä Nurmijärvellä Klaukkalan jäähallilla 26.9. Altistuneet asetetaan Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä karanteeniin. 25.9. altistuneet 3.-9.10. ja 26.9. altistuneet 3.-10.10. Altistuneiden määrä on vajaa 50 henkilöä.

Kuntayhtymä jäljittää ja ottaa altistuneisiin yhteyttä henkilökohtaisesti mahdollisimman pian ja asettaa altistuneet karanteeniin.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Joukkueharrastuksia pidetään yleensä ottaen riskialttiina ympäristönä koronaviruksen leviämisen suhteen. Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä urheilemaan ja harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Alaikäisten ajanvaraus näytteenottoon tapahtuu Koronahoitopuhelimesta, p. 019 226 0099, 8-20. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen.

Tietoa koronaviruksesta:

Takaisin listaukseen