Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Opetus ja koulutus, Terveys

Keusote: Isoniitun koulussa altistumisia koronavirukselle

13.12.2020

Keski-Uudenmaan sote (Keusote) tiedottaa 13.12., että Nurmijärvellä Isoniitun koulussa on tapahtunut altistumisia koronavirukselle. Koululla on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö 9.-11.12.

Koululla on käytetty kasvomaskeja, jonka vuoksi altistumisia on vähän. Altistuneet asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Lisäksi koulu on yhteydessä altistuneiden huoltajiin vielä sunnuntaina 13.12. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet koulun Wilma-järjestelmän kautta.

Mikäli koulu ei ole yhteydessä teihin Wilman tai puhelimen välityksellä sunnuntaina 13.12., altistuminen ei koske teidän lastanne.

Lievistäkin oireista testeihin

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronan oireet

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

Tietoa koronaviruksesta:

Takaisin listaukseen