Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Liikunta

Keusote: alueella kolme uutta tartuntaa sunnuntain aikana – joukkuepeleissä edelleen koronatapauksia ja joukkoaltistuminen

1.11.2020

Muokattu 2.11.2020  klo 11.45

Keusote tiedottaa, että alueella on sunnuntain aikana tullut kolme uutta tartuntaa, joiden lähde on perhepiiri tai työpaikka. Koronapositiivisia henkilöitä on todettu joukkueharrastuksissa sekä yksi joukkoaltistuminen koronavirukselle. Koronapositiivisten määrä alueellamme on kaikkiaan 624.

Nurmijärven jalkapalloseuran poikien 09-joukkueen harjoituksissa on todettu koronapositiivinen henkilö keskiviikkona 28.10. Turvavälit ovat säilyneet, joten toistaiseksi karanteeneja ei tarvita. Joukkueen harjoituksissa on ollut myös henkilö, jolla epäillään koronatartuntaa. Testitulosta vielä odotetaan. Mikäli olit mukana seuran harjoituksissa, seuraa vointiasi aktiivisesti. Aikuisille suosittelemme koronatestausta, kuten myös kaikille lapsille, mikäli lieviäkin oireita ilmenee. Kouluun tai töihin ei pidä oireisena mennä.

Lisäksi Järvenpään jäähallilla 2 (harjoitushalli) 2002-2004 syntyneiden ringettepelissä (Haukat Järvenpää Ringette B04) keskiviikkona 28.10. klo 17.30-21.00 on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Pelin aikana hallissa on ollut tartuttavuusaikana kaksi koronapositiivista henkilöä. Kuntayhtymän infektio- ja tartuntatautiyksikkö on yhteydessä pelissä altistuneisiin henkilökohtaisesti mahdollisimman pian, ja asettaa altistuneet karanteeniin. Altistuneita on yhteensä noin 20 henkilöä.

Joukkueharrastuksia pidetään yleensä ottaen riskialttiina ympäristönä koronaviruksen leviämisen suhteen. Oireisena ei tule lähteä urheilemaan ja harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja käyttää kasvomaskia.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keski-uudenmaansote.fi/ nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

Tietoa koronaviruksesta:

 

Muokkaus 2.11.2020  klo 11.45:
Keusoten muokattua tiedotetta, myös kunta päivitti tiedotteen omilla kotisivuillaan muotoon:
”Joukkueen harjoituksissa on ollut myös henkilö, jolla epäillään koronatartuntaa. Testitulosta vielä odotetaan.”
Kunta pahoittelee osaltaan väärän tiedon levittämistä ja siitä aiheutunutta väärää mielikuvaa ja mielipahaa.

 

Takaisin listaukseen