Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto, Opetus ja koulutus

Keusote: 12–15-vuotiaiden nuorten koronarokotusten ajanvaraus käynnistyy ti 10.8.

6.8.2021

Hallitus on muuttanut torstaina 5.8.2021 vapaaehtoisista covid-19-rokotuksista annettua valtioneuvoston asetusta. Asetusmuutoksen myötä 9.8.2021 nuorten 12–15-vuotiaiden koronarokotukset voidaan käynnistää. Keusoten alueen nuorten 12–15-vuotiaiden koronarokotusten ajanvaraus on mahdollista tiistaista 10.8. alkaen. 12–15-vuotiaita nuoria on Keusote alueella noin reilu 10 000.

Rokotteena annetaan Moderna- tai Pfizer-rokotetta, saatavuuden mukaan. Lapsilla ja nuorilla ei käytetä Astra Zeneca -rokotetta.

Nuorten rokotukset aloitetaan olemassa olevissa rokotuspisteissä. Rokotukset eivät aiheuta viiveitä ikäkausitarkastuksiin.

Nuorten rokotuksia ajanvarauksella

Nuorten 12–15-vuotiaiden rokotuksiin voit varata ajan koronarokotusaika.fi-palvelusta. Ajanvarauksen lisäksi tulemme järjestämään massarokotuspäiviä viikonloppuisin, josta tiedotetaan tarkemmin seuraavien viikkojen aikana.

Rokotus on vapaaehtoinen

Rokotus on vapaaehtoinen 12–15-vuotiaille nuorille. Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Jos nuori ei halua tai hän ei kykene itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus. Suostumuslomakkeen voit tulostaa Koronarokotusaikasivuilta, ja lomake tulee olla nuoren mukana rokotuksessa.

Mikäli rokotettava henkilö on voimakkaasti allerginen jollekin lääkeaineelle tai on saanut voimakkaan allergisen reaktion aikaisemmin rokotteesta, tulee tämä kertoa jo aikaa varattaessa.

Yleistä rokotusajanvarauksesta

Toivomme ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen käyttöä palvelun sujuvoittamiseksi. Koronarokotusaika.fi -osoitteesta saat varattua ajan suoraan haluamallesi ajankohdalle. Pyrimme vastaamaan puheluihin saman päivän aikana.

Mikäli varaat rokotusaikaa toisen henkilön puolesta, katsothan puolesta asioinnin ohjeet (Keusoten sivut).

  • Sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi
  • Puhelimitse numerossa, p. 019 226 0665, ma-pe 8-16.
    Soitamme sinulle takaisin.

Ajanvaraukseton walk in -rokotuspäivä 14.8.

Ensimmäinen walk in -rokotuspäivä järjestetään lauantaina 14.8. klo 8.30-14.30 Hyvinkään ja Järvenpään rokotuspisteillä. Tapahtumassa on mahdollista aikaistaa 2 koronarokotetta ilman ajanvarausta, mikäli 1 rokotteesta on kulunut vähintään 8 viikkoa. Toivomme erityisesti opettajien hakeutuvan aikaistettuun tehosterokotukseen, ja nuoria aikuisia ensimmäiseen rokotukseen. Rokotteita on rajallinen määrä. Ajanvarauksettomana päivänä voimme rokottaa noin 500 henkilöä. Varauduthan jonottamiseen saapuessasi.

Katso myös

 

Takaisin listaukseen