Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus

Keusote: Keudassa koronavirusaltistus – oppilaita ja henkilökuntaa karanteeniin

24.9.2020

Nurmijärvellä, Keuda Lopentien oppilaitoksessa on todettu oppilaalla koronavirustartunta. Oppilaitoksessa 14.9.2020 altistuneet oppilaat asetetaan karanteeniin. Alustavan tiedon mukaan karanteeniin asetetaan noin 20 oppilasta ja yksi koulun henkilökuntaan kuuluva.

Tartuntavaaraa ei tällä hetkellä ole, koulussa on turvallista olla. Korona-aikana julkisissa tiloissa liikuttaessa omaa terveyttään on hyvä seurata aktiivisesti, ja ottaa yhteyttä paikalliseen terveysviranomaiseen, mikäli koronaoireita ilmenee.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen p. 019 226 0099.

Tietoa koronaviruksesta:

Takaisin listaukseen