Ajankohtaista

Ympäristökeskus

Keski-Uudenmaan ympäristöpalkinto 2022 – haku käynnissä

18.2.2022

Kuinka sinä tai yhteisösi olette edistäneet luonnon monimuotoisuuden vaalimista tai lisäämistä? Tunnetko muun tahon, joka ansaitsee palkinnon toiminnastaan? Ehdota meille ympäristöpalkinnon 2022 saajaa!

Jo kahdeksatta kertaa jaettavan palkinnon tarkoituksena on nostaa esille ympäristötekoja Keski-Uudellamaalla ja kannustaa eri tahoja ympäristön kannalta esimerkilliseen ja ansiokkaaseen toimintaan. Tänä vuonna kilpailun teemana on luonnon monimuotoisuus.

Luonnon monimuotoisuus on elämän perusedellytys. Elinympäristöjä ja lajeja kuitenkin häviää kiihtyvällä tahdilla, ja luontokato on ilmastonmuutoksen ohella yksi suurimmista ihmiskuntaamme kohtaavista uhista. Luontokadon pysäyttämiseen tarvitaan ripeitä toimia, joissa me kaikki voimme olla avuksi.

Oletteko toiminnallanne vaalineet tai lisänneet biodiversiteettiä esimerkiksi vieraslajitorjunnalla, suojelutoimenpiteillä, kestävillä hoito- ja kunnossapitokäytännöillä tai luontopohjaisilla ratkaisuilla? Tai ottaneet luonnon monimuotoisuuden osaksi strategiaa tai toimintasuunnitelmaa? Voit ehdottaa palkinnon saajaksi omaa toimintaasi tai muuta tuntemaasi yritystä, yhdistystä, yhteisöä tai yksityishenkilöä. Voittaja palkitaan 1000 eurolla.

Palkinnon myöntämisen yleisiä perusteita ovat:

  1. Ympäristöpalkinnon saajan tulee olla Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä tai Tuusulassa toimiva yritys, yhdistys, yhteisö tai yksityinen henkilö
  2. Palkinto on tarkoitettu tunnustukseksi ympäristönsuojelua edistävästä toiminnasta
  3. Saaja on esimerkkinä muille alalla toimiville

Kilpailuehdotukset tulee toimittaa 2.3.2022 mennessä sähköpostilla osoitteeseen yaktoimisto@tuusula.fi tai postitse osoitteeseen Keski-Uudenmaan ympäristökeskus, PL 60, 04301 Tuusula. Mainitse sähköpostin otsikkokentässä/kirjekuoressa ”Ympäristöpalkinto 2022”.

Kilpailuehdotuksessa tulee kuvata:

  • Ehdotettu palkinnon saaja
  • Miten ehdokas on edistänyt luonnon monimuotoisuutta toiminnassaan?
  • Milloin toiminta on alkanut ja jatkuuko se yhä?
  • Hakijan yhteystiedot
  • Ehdokkaan yhteystiedot (jos eri kuin hakijan)

Päätöksen voittajasta tekee Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta.

Lue lisää ympäristökeskuksen verkkosivuilta >>

 

Takaisin listaukseen