Ajankohtaista

Liikunta, Ympäristökeskus

Keski-Uudenmaan uimavesien mikrobiologinen laatu hyvä

8.6.2021

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus haki 3.6.2021 uimarantavesien seurantanäytteitä Järvenpään, Mäntsälän, Tuusulan ja Nurmijärven suurimmilta yleisiltä uimarannoilta, eli niin sanotuilta EU-rannoilta. Näytteistä tutkittiin Escherichia coli- bakteeri sekä suolistoperäiset enterokokit. Uimarantojen vesien mikrobiologinen laatu täytti uimavedelle asetetut laatuvaatimukset. Sinilevää ei rannoilla havaittu. Bakteeripitoisuudet olivat hyvin matalia.

Uimarantavesien lämpötilat vaihtelivat pääosin 16,3 – 18.3 °C välillä. Lämpimintä vesi oli Tuusulassa Häklin uimarannalla, jonka veden lämpötilaksi mitattiin 18.3 °C.  Viileintä vesi oli Saaren uimarannalla Mäntsälässä ja Tiiran uimarannalla Nurmijärvellä, missä veden lämpötila oli 16,3 °C. Näytteet otettiin viime viikon torstaina, jonka jälkeen Keski-Uudellamaalla on ollut helteistä. Nyt uimavesien lämpötilat ovat jo todennäköisesti hieman korkeampia.

Uimavesinäytteet otettiin seuraavilta järviltä ja rannoilta:

Järvenpää: Tuusulanjärvi, Tervanokan uimaranta

Tuusula: Häklin ja Urheilupuiston lammet sekä Rusutjärvi, Hiekkarannankujan ranta

Mäntsälä: Keravanjärvi, Mäntsälän kunnan uimaranta ja Hunttijärvi, Saaren uimaranta

Nurmijärvi: Sääksjärvi, Sääksjärven uimaranta ja Valkjärvi, Tiiran uimaranta

Uimaveden laadusta tiedottaminen

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen sivuilta www.keskiuudenmaanymparistokeskus.fi löytyy uimarantojen PDF-muotoinen tulostaulukko, johon uimakauden aikana otettavien vesinäytteiden tulokset päivitetään. Näytetulokset löytyvät myös uimarantojen ilmoitustauluilta.

Sinilevähavaintoja voi seurata Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämässä Järvi-meriwikissä (www.jarviwiki.fi), jonne jokainen voi merkitä myös omat sinilevähavaintonsa.

 

Takaisin listaukseen