Ajankohtaista

Kaikki

Keski-Uudenmaan Priden ennakkotapahtumia Nurmijärvellä

19.8.2022

Nurmijärvi pride-logo

Keski-Uudenmaan Pride sisältää runsaasti etko-tapahtumia Tuusulassa, Järvenpäässä, Keravalla ja Nurmijärvellä. Yhteinen pääjuhla pidetään 3.9. Jokelan tiilitehtaalla. Nurmijärvellä järjestetään erilaisia etko-tapahtumia aina ulkoilmaelokuvanäytöksestä askartelupajaan.

Lue lisää pääjuhlasta Tuusulan tapahtumakalenterista >>

Ulkoilmaelokuvanäytös Sääksissä

Sääksin uimarannalla pääsee nauttimaan musiikista ja elokuvasta, kun keskiviikkona 24.8. esitetään ulkoilmaelokuvanäytöksenä elokuva Minä, Simon.

Lisätietoja >>

Tapahtumia kirjastoissa

Rajamäen kirjastossa on keskiviikkona 31.8. klo 10–17 omatoimista sateenkaari-huiskan askartelua sekä klo 17.30 Maimu Brushwood o.s. Huolirinnan koko perheen drag-satuhetki.

Lisätietoja tapahtumakalenterista >>

Myös Klaukkalan kirjastossa järjestetään ohjelmaa Pride-teemalla. Kirjastossa voi neuloa koko Pride-viikon ajan (29.8.-3.9.)  yhteistä kaulahuivia sateenkaaren väreissä.

Torstaina 1.9. klo 18 Klaukkalan kirjastossa vierailee kirjailija, taiteilijavieras Tero Puha. Puha kertoo mm. elokuussa ilmestyneestä kirjasta Intiimi valo.

Lisätietoja tapahtumakalenterista >>

Nuorisotiloissa

Rajamäen, Ahjolan ja Monikon nuorisotiloissa on perjantaina 2.9. Sateenkaarikahvila. Myös kouluilla on etko-tapahtumia.

Yläkouluissa

Perjantaina 2.9. Nurmijärven yläkouluilla järjestetään ohjelmaa teemalla “Minä elän – oman näköistä elämää”.

Eikä tässä vielä kaikki

Myös Nurmijärven Kodit on kunnan kanssa mukana Keski-Uudenmaan Pridessa.

Lisätietoa kaikista Keski-Uudenmaan tapahtumista osoitteesta www.tuusula.fi/pride. Keski-Uudenmaan Pride-tapahtuman järjestää Tuusulan kunta. Järjestämisvuoro on kiertävä.

Priden sanoma – jokainen saa olla ylpeästi oma itsensä

Pridet ovat ihmisoikeustapahtumia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkyvyyden ja yhtäläisten oikeuksien puolesta tehdyn työn kunniaksi.

Keski-Uudenmaan Pride tuo yhteen alueen sateenkaariyhteisöä. Sateenkaari-ihminen on kattokäsite, jonka alle lasketaan kuuluvaksi sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin itsensä määrittävät ihmiset. Sateenkaari-ihmiset tarvitsevat kunnioitusta, hyväksyntää ja puolustamista. Jokainen voi omassa arjessaan tehdä maailmasta yhdenvertaisemman. Onnistumiseen tarvitaan tietoa ja faktoja sekä rohkeutta toimia. Tuottamalla tapahtumaa Keski-Uudenmaan kunnat myös lisäävät tietoisuutta aiheesta.

Takaisin listaukseen