Ajankohtaista

Minä Elän!, Tapahtumat

Keski-Uudenmaan Pride järjestetään Jokelassa la 3.9. – tervetuloa kunnan teltalle!

31.8.2022

Kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Keski-Uudenmaan Pride järjestetään 3.9.2022 Jokelan Tiilitehtaalla. Keski-Uudenmaan Pride on Tuusulan, Keravan, Järvenpään ja Nurmijärven yhteinen juhla, jota kunnat isännöivät vuorollaan. Pridet ovat ihmisoikeustapahtumia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkyvyyden ja yhtäläisten oikeuksien puolesta tehdyn työn kunniaksi. Priden sanoma on, että jokainen saa olla ylpeästi oma itsensä.

Tänä vuonna Keski-Uudenmaan Pridea vietetään Minä elän! -teemalla, sillä Aleksis Kiven kuolemasta tulee kuluneeksi 150 vuotta. Minä elän! -merkkivuoden teemana on mielenhyvinvoinnin edistäminen kulttuurin, taiteen ja tiedon keinoin.

Keski-Uudenmaan Pride koostuu:

  • Tuusulassa, Keravalla, Järvenpäässä ja Nurmijärvellä pidettävistä ennakkotapahtumista
  • 2.–4.9. järjestettävästä Pride-liputuksesta (ei koske Nurmijärveä)
  • 3.9. klo 15–24 Tuusulassa Jokelan Tiilitehtaalla järjestettävästä yhteisestä Pride-juhlasta. Juhlaan on vapaa pääsy. Tuusula on haastanut naapurikunnat tekemään lupauksen yhdenvertaisuutta edistävistä teoista sekä järjestämään Pride-juhlaa edeltävillä viikoilla vähintään yhden teeman mukaisen etkotapahtuman. Yhdenvertaisuuslupaukset julkaistaan 1.9.2022.

Lavaohjelma 3.9. klo 15–20

Tapahtumassa on voimassa turvallisemman tilan periaatteet.

Klo 15 Tanssiva satuhetki
Koko perheelle sopivassa esityksessä tanssitaan sateenkaaren väreissä ihmisten ja perhemallien monimuotoisuutta juhlien. Lapset pääsevät itse liikkumaan ja vaikuttamaan esityksen kulkuun.

Klo 15.40 Tanssiesitys Pride and Prejudice
Järvenpääläinen tanssikoulu McDanze esittää palkitun teoksen peräti 35:n tanssijan voimin.

Klo 16 Henna&Supersankarit
Upouusi lastenmusiikkiyhtye Henna&Supersankarit ihastuttaa rytmimusiikkipoljentoisella musiikillaan, joka innostaa kaikenikäiset kuulijat lauluun, leikkiin, tanssiin ja nauruunkin! Kappaleiden teemoina ovat tunnetaidot, kaveritaidot, itsetunnon vahvistaminen, itseilmaisu sekä luonnon ihmeet. Konsertti sopii koko perheelle.

Klo 17 Taiminen
Monissa rokinkatkuisissa liemissä keitetty kitaristi Taiminen (mm. Viikate) esittää soolo-yhtyeensä kanssa suomenkielistä, akustisvoittoista höyryfolkkia. Musiikki sisältää iskelmällisiäkin sävyjä, 60-lukuvivahteita, jonkin sortin bluesia ja reippaampaa menoa.

Klo 18 Kaupungin Paras Kabaree by Linnea von Kattendam
Kaupungin Paras Kabaree -drag show vie yleisön tunteiden vuoristorataan. Esityksessä nähdään Linnea von Kattendamin ikonisia musiikkinumeroita, oivaltavaa huumoria ja hahmoja! Hahmon takana on palkittu drag-artisti Ville Kekäläinen. Villen vahvat tulkinnat, omintakeinen tyyli ja hersyvä huumori ovat valloittaneet yleisön sydämiä jo 13 vuoden ajan. Drag shown epäilijöistä tulee esityksen nähtyään faneja!

Klo 19 Single Sound
Iloista konepoppia tykittävä Single Sound eli Sami Virtanen ja Jani Nivala pistävät kunnon discobileet pystyyn! Kaikenikäiset ovat tervetulleita tanssimaan Tuusulan taivaan alle! Debyyttialbumin julkaiseva duo on villinnyt kansaa aiemmin mm. Helsinki Pridessä. Taija Taika luo värikkäitä jättisaippuakuplia ja kuplasadetta klo 15.45 ja 16.45.

Tapahtuman juontaa Leila Halkeama, joka on kuvataitelija Petra Innasen luoma pidättelemätön performanssihahmo. Leila rakastaa kukkia kaikissa väreissään ja uskoo, että sateenkaaren päässä oleva aarre löytyy meistä jokaisesta.

Puheohjelma ja TEE-SE-ITSE -ohjelma klo 15–18

Klo 15 Kirjailijavierailu Dess Terentjeva
Dess Terentjeva on suomenvenäläinen, tamperelaistunut kirjailija, joka kirjoittaa nuorille ja aikuisille fantasiaa ja realismia usein sateenkaarinäkökulmasta. Kirjailijan käsittelemiä teemoja ovat toiseus, yhteisö, monikulttuurisuus ja traumat. Palkittu nuorten säeromaani Ihana ilmestyi viime vuonna. Terentjeva ylläpitää Sateenkaarikirjoja -Youtube-tiliä.

Klo 16 Taiteilijatapaaminen Tero Puha
Tero Puha kertoo syyskuussa julkaistavasta valokuvakirjastaan Intiimi Valo. Palkittu valokuvaaja ja visuaalinen taiteilija käsittelee taiteessaan ajankohtaisia teemoja, kuten kehokuvan ja sukupuolen problematiikkaa sekä kehoa sosiaalisena konstruktiona. Tero Puha on myös parantumaton kauneudenpalvoja. Uuteen kirjaan on koottu parhaimmisto hänen valokuvaamistaan muotokuvista, joita hän on ottanut vuosien varrella kohtaamistaan ihmisistä. Kuville yhteistä on herkkä intiimiys ja äärimmilleen viritetty, silmää hivelevä esteettinen sulo. Mahdollisuus keskustella taiteilijan kanssa rennossa ympäristössä.

Klo 17.00 Tiilitehdasmuseon opastus
Tuusulan museo esittelee Jokelan teollisuushistoriaa ja tiilitehdasmuseota. Klo 15–18 Satuja moninaisuudesta MLL Jokelan yhdistys ja Jokelan kirjaston väki lukevat lapsille satuja moninaisuudesta mukavasti sisustetussa teltassaan. Lukemistona sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta käsitteleviä ikätasoisia kirjoja, joissa aihetta lähestytään lapsentahtisesti. Teltalla on myös kasvomaalausta.

Klo 15–18 Sateenkaarikorupaja
Tule valmistamaan itsellesi omat sateenkaari-korvikset tai upea kirjanmerkki! Sateenkaarikorupajassa pääset tutustumaan makramee-tekniikkaan eli solmeiluun muotisuunnittelija Anniina Soikkelin (Anniina Johanna) opastuksella. Työpajan yhteydessä on myös myynnissä suunnittelijan valmistamia koruja.

Klo 15–20 Jokelan aseman taiteilijoiden onnenpyörä
Pienellä maksulla toimiva onnenpyörä, jossa jokainen pyöräytys voittaa Jokelan asemalla tehdyn keramiikkaesineen. Paikalla myös jonglööri. Klo 15-20 Etsivän nuorisotyön graffitipaja Osallistu yhteisöllisen graffitin tekemiseen ja jätä puumerkkisi Keski-Uudenmaan Priden vieraskirjaan.

Klo 15–20 Kuntien teltat
Tuusula, Järvenpää, Kerava ja Nurmijärvi järjestävät toiminnallista ohjelmaa omilla teltoillaan. Tuusulan teltassa juhlijat saavat kasvoihinsa kimaltelevan ekoglittermeikin klo 16–19 ja lapset voivat askarrella juhlalook-hahmon. Keravan olohuonemaisessa hengailumestassa voi tehdä sateenkaaripinssejä tai pelata pihapelejä. Nurmijärven teltalla voi kuvauttaa itsensä ”Minä elän omanlaistani elämää” -kehyksessä ja pyöräyttää onnenpyörää. Järvenpään teltalla on Järvenpään Kukkatalon kukkakorupaja sekä köysitaiteilija Tinttu Henttosen köysikoristetyöpaja. Myynnissä sateenkaariaiheisia foliopalloja. Juhlaväen ruokkii The Bro´s Burger. Ravintola Tiilitehtaalta voi ostaa naposteltavaa ja juotavaa.

Nurmijärven kunnan teltalla mm. värikäs valokuvakehys ja onnenpyörä palkintoineen. Nähdään Keski-Uudenmaan Pridessä!

 

Iltaohjelma klo 20–24

Jekku ry ja Ohjaamo Tuusula järjestävät iltabileet Ravintola Tiilitehtaalla klo 20–24 (K-18). Ravintola on avoinna klo 02 saakka.

Klo 20–21 Sambaryhmä Imperio Do Papagaion show
Klo 21–21.15 Tuliteatteri Maria Baric Companyn esitys
Klo 21.30–22.30 Freestyle-rap kokoonpano Lyömättömät
Klo 22.30– DJ viihdyttää juhlakansaa

Saapuminen

Saapuminen junalla (Jokelan asemalta 150 m), polkupyörällä tai kävellen. Parkkitilaa Jokelan juna-asemalla, vain invaparkki tiilitehtaan pihalla (Nukarintie 3). Huom! Pysäköintiä ei ole tiilitehtaan piha-alueella!

Turvallisuus

Keski-Uudenmaan Pridessa on käytössä turvallisemman tilan periaatteet, jotka löytyvät sivulta www.tuusula.fi/yhdenvertaisuus. Fyysisen turvallisuuden takaa Securitas Oy.

Järjestäjät

Vuoden 2022 Keski-Uudenmaan Pride -tapahtuman järjestelyistä vastaa Tuusulan kunta. Tapahtuman iltaohjelmasta sekä ruokatarjonnasta Ravintola Tiilitehtaalla vastaa Jekku ry. LISÄTIETOA www.tuusula.fi/pride

 

Takaisin listaukseen