Ajankohtaista

Terveys, Ympäristökeskus

Keski-Uudenmaan kunnallisille eläinlääkäripalveluille yhteisvastaanotto Tuusulaan

11.11.2022

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus tiedottaa, että alueen kunnalliset eläinlääkäripalvelut tarjotaan jatkossa Tuusulan Hyrylässä. Osoitteeseen Majavantie 10 valmistuu uusi yhteisvastaanotto, jonne keskitetään Tuusulan sekä Järvenpään, Keravan ja Nurmijärven kiireellinen peruseläinlääkäriapu. Palvelun tuottaa Keski-Uudenmaan ympäristökeskus.

Eläinlääkäripalveluiden vastaanotot siirtyvät Majavantielle nykyisistä hajautetuista tiloistaan marraskuun aikana. Muutto tapahtuu vastaanotto kerrallaan. Muuttoviikoilla hoidamme ensisijaisesti kiireellisiä potilaita.

Viikolla 46 (alkaen ma 14.11.) muuttavat Järvenpään ja Nurmijärven vastaanotot. Viikolla 46 palvelee ainoastaan Hyrylän vastaanotto osoitteessa Koskenmäenpolku 4 B 2.

Vanhalta ostarilta muutetaan uusiin tiloihin alustavasti viikolla 47. Silloin edellisellä viikolla muuttaneet eläinlääkärit palvelevat asiakkaita jo uudella vastaanotolla.

Ajanvarausnumerot 040 314 3524 ja 040 314 4748 palvelevat myös muuttoviikoilla arkisin klo 8.00–10.00.

Päivystysaikana (arkisin klo 15.00–8.00, viikonloppuisin pe klo 15.00–ma klo 8.00 ja pyhinä) eläinlääkärin tavoittaa numerosta 0600 14241.

Uudelle yhteisvastaanotolle löytää ottamalla määränpääksi osoitteen Majavantie 10, 04320 Tuusula. Kulku pihaan tapahtuu Korvenrannantien kautta (kuvat alla). Pihalla on ilmaisia pysäköintipaikkoja. Sisäänkäynti tiloihin on L-mallisen rakennuksen sisäkulmauksessa. Julkisen liikenteen pysähdyspaikoista lähimpänä uusia tiloja on Riihikallion pysäkki Tuusulanväylällä.

Etuja asiakkaille, henkilöstölle ja kaikille alueen veronmaksajille

Uudet tilat ovat aiempia väljemmät ja valoisammat sekä asiakkaille että henkilöstölle. Yhteisvastaanotto mahdollistaa työyhteisötuen ja avun, joita pidetään tärkeänä työhyvinvoinnin kannalta. Se helpottaa etenkin nuorten eläinlääkäreiden rekrytointia sijaisiksi. Tiloissa työskentelee neljä eläinlääkäriä ja kolme pieneläinhoitajaa.

Kunnallisten eläinlääkäripalveluiden keskittämisen ansiosta kaikilla tiloissa työskentelevillä on käytössään samanlaiset tilat, välineet, laitteet sekä pieneläinhoitajien apu. Laitteiden ja välineiden hankinta järkevöityy ostettaessa niitä keskitetysti vain yhteen toimipisteeseen.

Myös kuntien eläinlääkäritoimintaa valvova valtio ohjaa toimintaa yhteisvastaanottojen suuntaan.  Eläinlääkintähuollon valtakunnallisen ohjelman mukaisesti yhteistoiminta-alueilla on pyrittävä yhteisiin toimitiloihin, jos etäisyydet eivät muodostu liian suuriksi. Lisäksi ajanvaraukset on keskitettävä yhteen paikkaan ja toiminta järjestettävä niin, että tiettynä päivänä tietyt eläinlääkärit ovat vastuussa kiiretapausten hoidosta ja tietyt eläinlääkärit keskittyvät ajanvarausperusteiseen praktiikkaan.

 

Uusi yhteisvastaanotto on nuolen osoittamassa kohdassa osoitteessa Majavantie 10 (kulku Korvenrannantien puolelta).

Eläinlääkärin sijainti Tuusulassa

Sisäänkäynti uudelle eläinlääkärien yhteisvastaanotolle on nuolen osoittaman oven kautta.

Lisätietoja

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen kotisivut

 

Takaisin listaukseen