Ajankohtaista

Asuminen, Hyvinvointi, Kulttuuri, Tapahtumat

Kaikukortti sai jatkoa Nurmijärvellä

24.1.2024

Hyvinvointilautakunta päätti 23.1. kokouksessaan, että Kaikukortin kokeilukäyttöä jatketaan vuoden 2024 ajan.

Kulttuuria kaikille -palvelun kautta koordinoidun Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten, perheiden ja ikäihmisten mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.

Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikilla on oikeus käydä konserteissa, festivaaleilla, museoissa ja teattereissa, vaikka oma taloudellinen tilanne olisikin tiukka. Kaikukortti otettiin Nurmijärvellä kokeilukäyttöön alkuvuodesta 2023. Kortin käyttöön oton koordinoinnista vastaa kunnan kulttuuripalvelut yhdessä Keusoten kanssa.

Kaikukortti mahdollistaa kulttuuria kaikille

Heikossa taloudellisessa tilanteessa oleva henkilö voi päästä Kaikukortilla maksutta tiettyihin tapahtumiin, museoihin ja kansalaisopiston kursseille. Vapaalipun tai kurssipaikan antava taho ei saa taloudellista korvausta Kaikukortilla lunastetuista lipuista/kurssipaikoista.

Kaikukortti saatiin aktiiviseen käyttöön Nurmijärvellä syksyllä 2023. Korttia jakoivat nuorisopalveluiden etsivä nuorisotyö, kotoutumispalvelujen Koto-info, Nurmijärven Klubitalo, Nurmijärven seurakunnan diakoniatyö ja Setlementti-Louhela. Kaikukortti-kohteita Nurmijärvellä ovat olleet kulttuuripalveluiden ja Kivi-juhlat ry:n tapahtumat, Nurmijärven museo ja Nurmijärven Opiston kurssit. Kortti on valtakunnallinen, ja sitä voi käyttää myös muissa Suomen Kaikukortti-kohteissa.

Kaikukortin voi saada henkilö, joka on jonkin korttia jakavan sosiaali- ja terveysalan, tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen alan toimijan tai järjestön asiakas, ja joka tiukan taloudellisen tilanteensa takia ei voi hankkia pääsylippuja tapahtumiin tai kurssipaikkoja kansalaisopiston kursseille. Kortin saaminen edellyttää vähintään 16 vuoden ikää. Vanhemman Kaikukortilla tapahtumiin pääsevät myös kortinhaltijan omat alaikäiset lapset.

Kuka voi saada Kaikukortin Nurmijärvellä?

Voit saada Kaikukortin, jos täytät seuraavat ehdot:

  • Olet Nurmijärven Kaikukortti-toiminnassa mukana olevan sosiaali- ja terveysalan tai hyvinvointialan toimijan nurmijärveläinen asiakas.
  • Olet tiukassa taloudellisessa tilanteessa, etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja.
  • Olet vähintään 16-vuotias.

 

Katso tarkemmin, miten haet Kaikukortti ja mihin kaikkeen se käy:

Kaikukortti

Takaisin listaukseen