Ajankohtaista

Pelastuslaitos

K-U Pelastuslaitos: Älä ole huolissasi, jos et kuullut väestöhälyttimen ääntä

7.3.2022

Suomessa on monikanavainen hälytysjärjestelmä väestön varoittamista varten. Siihen kuuluvat radio, TV, teksti-tv, 112-sovellus ja pelastuslaitosten ylläpitämä väestöhälytinjärjestelmä.

Pelastuslaitosten hälytinjärjestelmä on sijoitettu pääsääntöisesti väestötiheimmille alueille. Sitä ei ole suunniteltu kattamaan koko väestöä, sillä se on täydentävä järjestelmä. Älä ole siis huolissasi, jos et kuullut hälyttimen ääntä testauspäivänä. Väestöhälyttimet testataan joka kuukausi ja jos jokin väestöhälyttimistä ei toimi, siitä tulee automaattinen ilmoitus pelastuslaitoksen ylläpitämään järjestelmään ja vika korjataan. Sinun ei tarvitse ilmoittaa asiasta erikseen.

Jos tulisi suojatutumista vaativa tilanne, siitä annetaan vaaratiedote radion, tv:n teksti-tv:n, 112-sovelluksen ja väestöhälytinjärjestelmän kautta. Sisälle suojautuminen suojaa sinua riittävästi suurimmassa osassa vaaratilanteita.

Paras tapa saada ajantasainen tieto on ladata 112-sovellus, jolloin sijaintitietoon perustuva vaaratiedote tulee suoraan kännykkään. 112-sovellus on hyvä ottaa käyttöön muutenkin, sillä se esimerkiksi auttaa hätäkeskusta paikantamaan soittajan ja sen kautta viranomaiset voivat tiedottaa ja ohjeistaa ihmisiä myös tilanteissa, joissa vaaratiedottamisen kynnys ei ylity.

Lisätietoja

Vaaratiedote (Pelastustoimi.fi) >>

Vaaramerkki (Pelastustoimi.fi) >>

Suojautuminen sisään (Pelastustoimi.fi) >>

Suojautuminen (72tuntia.fi) >>

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos (Pelastustoimi.fi) >>

 

Takaisin listaukseen