Ajankohtaista

Aleksia, Alkuluokka, Lapset, Opetus ja koulutus, Varhaiskasvatus, Viestintä

JHL:n työtaistelun 22.11. vaikutukset Nurmijärven kunnan palveluihin – Tarkennettu tiedote

21.11.2023

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry ilmoittanut poliittisista työtaisteluista keskiviikkona 22.11., jotka kohdistuvat maan hallitukseen. Nurmijärven kunnassa työtaistelu kohdistuu Aleksia-liikelaitokseen ja ympäristötoimialan tekniseen keskukseen. Työtaistelut koskevat edellä mainittuja kohteita, niissä tehtävää työtä ja työvuoroja, jotka alkavat keskiviikkona 22.11. klo 00.01 ja 23.59 välisenä aikana. Työtaistelun ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle tai omaisuudelle. Työtaistelu ei koske viranhaltija-asemassa olevia. Nurmijärven kunta tiedotti työtaistelun vaikutuksista perjantaina 17.11. ja tässä tiedotteessa 21.11. vaikutuksia on tarkennettu.

Päiväkodit toimivat mahdollisimman normaalisti 22.11.2023

Kunnan ruokapalvelua tuottava Aleksia-liikelaitos on työtaistelun piirissä keskiviikkona 22.11., mikä voi vaikuttaa päiväkotien ruokailuun keskiviikkona. Tavoitteena on, että ruokailu päiväkodeissa järjestetään mahdollisimman normaalisti. Aamupalalla on tarjolla muroja, omenasosetta, näkkäriä ja maitoa. Päiväkodit tiedottavat Päikyn kautta tarkemmista ohjeista.

Esioppilaiden ruokailu 22.11.

Esioppilaiden ruokailu vaihtelee yksiköstä riippuen. Jokainen yksikkö tiedottaa Päikyn/Wilman kautta huoltajia siitä, kuinka työtaistelu vaikuttaa eri yksiköissä. Eskareille järjestetään aamupala ja välipala. Koulun tiloissa oleville eskareille on aamupalalla tarjolla muroja, omenasosetta, näkkäriä ja maitoa. Välipalalla on tarjolla jogurttia, kurkkupala ja voileipäkeksiä. Lounaalla on tarjolla leipää ja hedelmä, ja huoltajia pyydetään pakkaamaan lounaalle eväät mukaan. Erityisruokavaliota ei valitettavasti pystytä huomioimaan ruokaturvallisesti.

Kouluissa opetus toimii normaalisti – koulussa tarjolla leipää ja hedelmä, huoltajia pyydetään pakkaamaan eväät mukaan

Kunnassa pyritään keskiviikkona turvaamaan päiväkotilasten ruokailu. Kouluissa ei keskiviikkona tarjota lämmintä ruokaa. Tarjolla on leipää ja hedelmä. Koululaisten ja eskareiden (jos erikseen ei ole ohjeistettu) huoltajia pyydetään pakkaamaan oppilaille eväät. Kivenpuiston koulun oppilaat saavat ruoan normaalisti. Koulut tiedottavat ohjeista Wilman kautta.

Siivousta ei pystytä toteuttamaan keskiviikkona

Aleksia-liikelaitoksen paikalla oleva henkilöstö keskitetään päiväkoteihin ja Lukkarin koulun keittiöön Kivenpuiston oppilaita varten. Tästä johtuen kunnan kiinteistöjä mm. kirjastoja, liikuntasaleja, kouluja, kohtaamispaikkaa ei siivota keskiviikkona 22.11. Aleksia-liikelaitos huolehtii tiistaina, että wc-tiloissa ja käsienpesupisteissä on riittävästi wc- ja käsipyyhepaperia sekä nestesaippuaa koko keskiviikkopäivän ajaksi. Keskiviikon aikana pyritään tekemään kaikissa kouluissa tarkistussiivous.

Tekninen keskus – kadut, liikuntapaikat ja viheralueet pyritään hoitamaan normaalisti

Nurmijärven kunnassa työtaistelu kohdistuu myös ympäristötoimialan tekniseen keskukseen. Kunnan kadut, liikuntapaikat ja viheralueet pyritään hoitamaan normaalisti. Tilannekuva ei ole muuttunut perjantailta. Kunta tiedottaa, mikäli tilanteessa tapahtuu muutoksia.

 

Takaisin listaukseen