Ajankohtaista

Aleksia, Alkuluokka, Asiakaspalvelu, Koulutus, Lapset, Nuoriso, Opetus ja koulutus, Perhe- ja sosiaalipalvelut, Varhaiskasvatus

JHL:n mielenilmauksen 1.2. vaikutukset Nurmijärven kunnan palveluihin – suurimmat vaikutukset varhaiskasvatukseen

25.1.2024

Kunta- ja hyvinvointialalla on ilmoitettu poliittisia työtaisteluja, joilla vastustetaan hallituksen kaavailemia työelämän muutoksia. Useat ammattiliitot ovat ilmoittaneet poliittisista työtaisteluista, joita järjestetään järjestöstä riippuen eri ajankohtina. 31.1.-1.2.2024 välille Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n, Ammattiliitto Jytyn, Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehyn ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin ilmoittamat työtaistelut kohdistuvat varhaiskasvatukseen Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkien alueella eivätkä vaikuta Nurmijärvellä.

Sen sijaan Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n ilmoittama poliittinen mielenilmaus, joka pidetään 1.2. klo 11.00–15.00, vaikuttaa Nurmijärvellä merkittävästi varhaiskasvatuksen järjestämiseen ja mahdollisesti sulkee päiväkoteja. Mielenilmauksen syyksi JHL on ilmoittanut Suomen hallituksen ajamat työelämäuudistukset. Poliittinen mielenilmaus 1.2. vaikuttaa Nurmijärvellä erityisesti varhaiskasvatukseen ja vaikutuksia on myös koulujen ruokailuun.

Päiväkotien toiminnassa muutoksia 1.2.2024

Ammattijärjestö JHL:n poliittinen mielenilmaus 1.2. klo 11.00–15.00 koskee kaikkia JHL:n sopimusaloja. Varhaiskasvatuksen yksiköitä joudutaan mahdollisesti sulkemaan Nurmijärvellä 1.2.2024.

Varhaiskasvatuksessa olevien lasten huoltajille lähetään torstaina 25.1. hoidon tarpeen kysely. Tiedotamme huoltajia tiistaina 30.1. tarkemmin mahdollisista yksiköiden poikkeusaukioloajoista tai kiinni olevista yksiköistä, kunhan tiedot tarkentuvat.

Iltapäivätoiminta

iltapäivätoiminnan osalta toimipaikkoja saatetaan joutua sulkemaan 1.2. mielenilmauksen vuoksi. Näistä tiedotetaan iltapäivätoimintaan osallistuneita perheitä erikseen.

 

Iltapäivätoiminnassa poliittinen mielenilmaus EI vaikuta seuraaviin iltapäiväkerhoihin:

 • Seurakuntakeskus, Ylitilantie 6  (Nurmijärven seurakunta)
 • Metsäkylän koulu, Järventaustantie 163 (Nurmijärven seurakunta)
 • Uotilan koulu, Uotilan koulutie 81 (Nurmijärven seurakunta)
 • Röykän Toimela, Männikönaukiontie 14 (Nurmijärven seurakunta)
 • Karhunkorven koulu, Raalantie 309 (Katja Pitkänen)
 • Kuusela, Malakiaksentie 5 (Nurmijärven seurakunta)
 • Länsikaaren koulu, Kehätie 37 (Taikakontti)
 • Artturi-sali, Kirkon Nurkka, Patruunantie 1 (Nurmijärven seurakunta)

 

Lakko voi vaikuttaa seuraaviin toimipisteisiin:

 

 • Haikalan nuorisotila, Professorintie 5, (Iltapäiväkerho Huvikumpu)
 • Syrjälän koulu, Kuusitie 4 (Iltapäiväkerho Huvikumpu)
 • Lepsämän koulun väistötila, Mäntytie 18  (Iltapäiväkerho Huvikumpu)
 • Vendlaskolan, Syrjäläntie 35 (Eeva Niemikorpi)
 • Monitoimitalo Monikko, Kuntotie 7, E-rappu, toinen kerros (Nurmijärven kunta)
 • Ahjola, Nahkurintie 6 (Nurmijärven kunta)
 • Rajamäen nuorisotila, Kievarintie 14 (Nurmijärven kunta)
 • Nukarin koulu, Nummenniityntie 14 (Nurmijärven kunta)

Mielenilmauksen vaikutukset koulujen, esiopetuksen ja päiväkotien ruokailuun 1.2.2024

Kunnan ruokapalvelua tuottava Aleksia-liikelaitos on poliittisen mielenilmauksen piirissä 1.2.2024, mikä voi vaikuttaa ruokailuun kouluissa, esiopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa.

Kouluissa opetus toimii normaalisti – tarjolla eväslounas 

Kouluissa opetus toimii normaalisti 1.2.2024, mutta mielenilmauksella on vaikutuksia kouluruokailuun. Kouluissa ei torstaina tarjota lämmintä ruokaa. Tarjolla on grahamlihapiirakka tai grahamporkkanapiirakkaa, smoothie, hedelmää, leipää, levitettä ja maitoa. Erityisruokavalioita ei valitettavasti pystytä huomioimaan ruokaturvallisesti.

Koululaisten ja alkuluokkalaisten huoltajat voivat pakata mukaan eväät, mikäli näkevät sen lapsensa kannalta tarpeelliseksi.

Kunta tiedottaa huoltajia tilanteesta myös Wilman kautta.

Varhaiskasvatuksessa

Niissä varhaiskasvatuksen yksiköissä, jotka pystytään pitämään auki, ruokailu pystytään tämän hetken tiedoilla järjestämään normaalisti. Huoltajia tiedotetaan mahdollisista muutoksista erikseen.

Esiopetuksessa

Esioppilaiden aamupala on listan mukainen aamupala: puuro ja hedelmä. Lounaalla tarjolla koulujen mukainen ruokailu. Tarjolla on grahamlihapiirakka tai grahamporkkanapiirakkaa, smoothie, hedelmää, leipää, levitettä ja maitoa. Erityisruokavalioita ei valitettavasti pystytä huomioimaan ruokaturvallisesti. Välipalalla on tarjolla listan mukainen välipala: mustikka-vadelmarahka ja hedelmä.

Kivenpuiston, Salkolan ja Majakan koulujen ruokailu normaalisti

Kivenpuiston, Salkolan ja Majakan koulujen oppilaiden ruokailu järjestetään normaalisti.

 

tiedotetta päivitetty 25.1. klo 16.20, lisätty tarkemmat tiedot ip-kerhoista. 

Takaisin listaukseen