Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Opetus ja koulutus

Isoniitun koulussa altistumisia koronavirukselle

15.12.2020

Keski-Uudenmaan sote tiedottaa 15.12., että Nurmijärvellä Isoniitun koulussa on tapahtunut uusia altistumisia koronavirukselle. Koululla on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö 11.12. Koululla on käytetty kasvomaskeja, jonka vuoksi altistumisia on vähän. Altistuneet asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Myös koulu on ollut yhteydessä altistuneisiin. Huoltajat ovat saaneet tarkemmat ohjeet koulun kautta.

Mikäli koulu ei ole ollut yhteydessä teihin tiistaina 15.12., altistuminen ei koske teidän lastanne.

Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Oireet

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Miten testiin?

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

Tietoa koronaviruksesta:

Takaisin listaukseen