Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Lapset, Opetus ja koulutus, Sosiaali ja terveys, Terveys, Varhaiskasvatus

Ilmaantuvuus jo yli 600 – Nurmijärven koronatilanne Keski-Uudenmaan huonoin

26.11.2021

Nurmijärven koronatilanne on erittäin huolestuttava. Nurmijärven alueen ilmaantuvuusluku on Keusoten 26.11. tietojen mukaan 606,6 / 100 000 / 14 vrk (Keusoten kuntien keskiarvo on 259,2). Tämä on mittaushistorian korkein. Tänään Nurmijärvellä on kirjattu 24 uutta tartuntaa ja viimeisen 14 vuorokauden aikana 265 tartuntaa. Samassa ajassa Keusoten alueella on todettu yhteensä 50 ja 567 tartuntaa. Lähes puolet alueen koronatartunnoista on siis todettu Nurmijärvellä. Tartuntojen torjuntatoimia on tehostettu Keusoten ja Nurmijärven kunnan toimesta.

Tauti leviää tällä hetkellä erityisesti päiväkoti- ja alakouluikäisten (0-9-vuotiaiden) keskuudessa. Kuluneen viikon aikana Nurmijärvellä on todettu koronaa useissa eri päiväkodeissa ja kouluissa ympäri kuntaa. Kunta on tehostanut koronaviestintäänsä ja tapauksista on pääsääntöisesti tiedotettu Päikyn/Wilman välityksellä koulujen ja päiväkotien huoltajia. Muun muassa joukkoaltistumisista on julkaistu tiedotteita kunnan muissa kanavissa.

On erittäin tärkeää, että lasten huoltajat seuraavat lastensa oireita tulevien viikkojen ajan ja noudattavat Keusoten altistuneiden koronatestisuositusta. Vanhempi voi harkintansa mukaan viedä lapsen koronatestiin, kun epäilee koronavirusinfektiota. Koronatartuntaan viittaavien oireiden ilmaantuessa tulee jäädä kotiin.

Huoltajia kannustetaan ottamaan koronarokototteet

Nurmijärveläisistä 73,5 % prosenttia on tällä hetkellä saanut ensimmäisen koronarokotteen. Kaikkiaan keskiuusmaalaisista on rokotettu 74,3 %.

Tartuntojen jakautuminen eri luokka-asteille johtuu useimmiten siitä, että vähintään 60 % tapauksissa tartunnanlähde on toinen perheenjäsen, ja harvemmin kouluympäristö. Noin kuukauden aikana Keusoten alueella on todettu vain muutama tartunta yläkouluissa ja lukioissa.

Vakavan sairastumisen ja sairaanhoidon kuormituksen hillitsemiseksi on tärkeää, että varhaiskasvatusikäisten ja koululaisten vanhemmat vanhemmat ovat rokottautuneet. Keusote kannustaa kaikkia vielä rokottautumattomia ottamaan rokotteet, sillä huoltajien rokottautuminen vähentää myös perheiden välityksellä tapahtuvia tartuntaketjuja, ja vähentää siten tarvetta kohdistaa rajoitustoimia lapsiin ja lähikouluun.

Takaisin listaukseen