Ajankohtaista

Lautakunnat, Päätöksenteko

Hyvinvointilautakunnan kokouksen 12.9. päätökset

13.9.2023

Hyvinvointilautakunnan kokouksen 12.9. päätökset tehtiin esityslistan mukaisina.

Kokouksessa käsiteltiin sivistys- ja hyvinvointitoimialan talousarviota ja -suunnitelmaa vuosille 2024-2026. Hyvinvointilautakunta päätti esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle sivistys- ja hyvinvointitoimialan laatiman talousarvio- ja taloussuunnitelmaesityksen lautakunnan alaisen toiminnan osalta.

Lisäksi kokouksessa käsiteltiin hyvinvointilautakunnan lausunto talonrakennuksen investointiohjelmasta 2024-2028 ja liikuntapaikkarakentamisen ohjelmasta 2024-2028.

Hyvinvointilautakunta päätti myös hyväksyä päivitetyn kulttuuriavustussäännön. Kulttuuriavustussääntö tulee voimaan 1.11.2023.

Kulttuuriavustuksella halutaan tulevaisuudessa mahdollistaa myös muiden, kuin nurmijärveläisten yhdistysten ja taiteilijoiden/taiteilijaryhmien järjestämiä tapahtumia ja toimintaa silloin, kun se tapahtuu Nurmijärvellä, ja nurmijärveläiset pääsevät hyötymään siitä. Sääntöä esitettiin muutettavaksi siten, että se mahdollistaa myös muiden kuin nurmijärveläisten yhdistysten ja taiteilijoiden avustamisen. Avustuksen jakamisen yleisiin kriteereihin esitettiin tarkennusta, jonka mukaan kulttuuriavustusta myönnetään aina harkinnanvaraisesti, ja ammattitaiteilijan kriteereihin esitettiin mainintaa tekijänoikeuskorvauksista.

 

Hyvinvointilautakunnan pöytäkirja julkaistaan tarkastamisen jälkeen kunnan kotisivulla 20.9.2023.

 

Takaisin listaukseen