Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Sosiaali ja terveys, Terveys

HUS: Koronarokotusten vauhdittamiseen tarvitaan lisää rokottajia

16.12.2021

HUS tiedottaa 15.12.2021: Kolmansien koronavirusrokotusten nopean etenemisen esteenä on pula rokottajista. HUS ja useat Uudenmaan kunnat vetoavat eläkkeellä tai muutoin terveydenhuollon tehtävistä poissa oleviin terveydenhuollon ammattilaisiin sekä opiskelijoihin, jotta nämä tulisivat rokottamaan.

“Koronavirusrokotusten vauhdittaminen on nyt ensisijainen toimenpide epidemian hillitsemisessä. Jotta onnistumme tässä, meidän on tärkeää saada mahdollisimman moni rokotetuksi. Haluamme toteuttaa rokotukset nopeasti, kolmannet rokotukset mukaan lukien. Tarvitsemme tämän vuoksi lähiviikkoina runsaasti lisää rokottajia”, sanoo Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

HUS ja Uudenmaan kunnat vetoavat sellaisiin terveydenhuollon ammattilaisiin, jotka voivat elämäntilanteensa vuoksi tulla rokottamaan esimerkiksi muutamaksi viikoksi tai muutoin joustavasti. ”Toivomme, että esimerkiksi eläkkeellä, erilaisilla työvapailla tai muissa tehtävissä olevat terveydenhuollon ammattilaiset sekä alan opiskelijat tulisivat rokottamaan, vaikka lyhyeksikin ajaksi”, sanoo vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä HUSista.

HUSilla ja alueen kunnilla on yhteinen näkemys siitä, että rajalliset terveydenhuollon resurssit tulee kohdentaa nimenomaan rokottamiseen.

”Testausmäärien lisäämisellä emme saa epidemiaa hallintaan. Testaaminen itsessään ei hillitse epidemiaa, ellei siihen kytkeydy tehokas tartunnanjäljitys. Yksittäisen tartunnansaaneen kontaktien jäljittäminen voi olla hyvinkin aikaa vievää. Resurssien käyttäminen rokottamiseen on huomattavasti tuottavampi keino hillitä epidemiaa”, sanoo Petäjä.

Kuka voi rokottaa?

Koronarokotteen saavat pistoksena antaa asetuksen mukaan lääkäri, hammaslääkäri ja asianmukaisen koulutuksen saanut terveydenhoitaja, sairaanhoitaja, kätilö ja sairaanhoitajana laillistettu ensihoitaja. Lue lisää THL:n sivuilta.

Haluaisitko tulla rokottamaan – ota yhteyttä

Keusote:

Miia Seistilä-Kyle miia.seistilä-kyle@keusote.fi tai
Arja Puputti-Rantsi arja.puputti-rantsi@keusote.fi

 

Takaisin listaukseen