Ajankohtaista

Liikunta

Hiihtäjille: Muistilista latuja koskien

14.1.2022

Nurmijärven kunnan latuverkostoa on päästy kesän tauon jälkeen ajamaan nyt toista viikkoa. Välissä tulleet lämpimät kelit ovat hidastaneet latujen kuntoon saattamista, mutta ajamista jatketaan taas heti kun olosuhteet antavat myöden ja tavoitteena on mahdollisimman hyvän latuverkoston tarjoaminen kuntalaisille.

Muistilista latuja koskien kuntalaisille:

  • Latuja ajetaan seitsemänä päivänä viikossa aina, kun olosuhteet sen sallivat. Muistathan, että latuja hoidetaan yhdellä latukoneella ja kahden kuljettajan toimesta.
  • Latuverkosto on Nurmijärvellä poikkeuksellisen laaja ja rikkonainen, jonka takia latukonetta joudutaan siirtämään taajamien välillä. Kaikkia latuja ei siis näiden realiteettien takia ehditä ajamaan päivittäin, mutta ne ajetaan niin nopeasti kuin mahdollista. Jos kone ei ole käynyt ladullasi tänään niin luultavasti jo huomenna se on siellä. Kokeneet kuljettajat tekevät parhaansa, jotta ladut ovat ympäri kuntaa terässä.
  • Hoidetuilla laduilla ja vapaaseen hiihtotapaan tarkoitetulla väylillä käveleminen, pyöräileminen ja koiran ulkoiluttaminen on kielletty. Hiihtokausi kestää Etelä-Suomessa vain joitakin viikkoja, joten annetaan sen aikaa mahdollisuus hiihtäjille nauttia hyvistä olosuhteista. Kävelemään ja pyöräilemään kuntoreiteillä pääsee taas keväällä ja sillä aikaa kevyenliikenteen väylät sekä luonto- ja metsäpolut toimivat varmasti reippailuun.
  • Onnistuneen pilotoinnin jälkeen koirahiihtomahdollisuus pysyy tänäkin talvena Parkkimäen latureitillä. Koirahiihto on sallittua Parkkimäessä päivittäin klo 18-21 välisenä aikana.
  • Klaukkalan Isoniitun latujen kaakkoisosa puhdistamon lähellä on alueella, jossa toimii myös paikallinen metsästysoikeudenhaltija. Kunnioitathan heidän toimintaansa ja pysyt poissa alueelta silloin, kun metsästyksestä varoittavat kyltit ja narut on tuotu paikalle.
  • Aiemmin palvellut latupuhelin on poistunut käytöstä ja sen tilalle palautekanavaksi on avattu ladut@nurmijarvi.fi postilaatikko, johon voi antaa palautetta latuihin liittyen.
  • Latujen kuntoa voit seurata ajantasaisesti kunnan latusivuilta osoitteesta https://nurmijarvi.sometec.fi/
Takaisin listaukseen