Ajankohtaista

Asiakaspalvelu, Kaikki, Lapset, Perhe- ja sosiaalipalvelut, Varhaiskasvatus

Haikalan ja Aitohelmen päiväkoteihin tulossa uusia varhaiskasvatusryhmiä 

13.11.2023

Klaukkalaan Haikalan ja Aitohelmen päiväkoteihin on tulossa uusia varhaiskasvatusryhmiä tammikuulle 2024, sillä Nurmijärvellä varhaiskasvatuspaikkaa ensi vuodelle odottaa tällä hetkellä miltei 70 lasta. Kolmannes hakijoista on kuntaan muuttavista uusista perheistä, joista suurin osa asettuu Klaukkalan alueelle ja valtaosa varhaiskasvatuspaikkaa jonottavista lapsista on alle 3-vuotiaita.  

Tällä hetkellä käytettävissä on vain yksittäisiä varhaiskasvatuspaikkoja eri yksiköissä ja tilanteen helpottamiseksi Klaukkalan alueelle avataan vuodenvaihteessa kaksi väliaikaista varhaiskasvatusryhmää.

Haikalan päiväkotiin perustetaan uusi väliaikainen varhaiskasvatusryhmä ja Aitohelmen päiväkotiin perustetaan toinen väliaikainen varhaiskasvatusryhmä aiemmin perustetun lisäksi. Lisäksi Rajamäellä sijaitsevaan päiväkoti Lastentaloon ja Mäkituvan päiväkotiin kirkonkylällä aiemmin perustetut väliaikaiset ryhmät jatkavat 30.6. saakka. Tilojen riittävyyteen vaikuttaa myös Syrjälän päiväkodin siirtyminen korvaaviin tiloihin Vendlaskolaniin 13.11. alkaen.

Uusien ryhmien perustaminenkaan ei täysin ratkaise varhaiskasvatuspaikkojen ruuhkaa. Huoltajien on hyvä varautua siihen, että perheille ei pystytä takaamaan paikkaa lähialueelta vaan varhaiskasvatuspaikaksi osoitetaan lähin mahdollinen varhaiskasvatusyksikkö Nurmijärven kunnan alueella. Palveluohjauksesta ollaan yhteydessä marraskuun aikana niihin perheisiin, jotka ovat jo hakeneet varhaiskasvatuspaikkaa tammikuulle 2024.

Kuvaaja Mika Haikonen

Muista hakea varhaiskasvatuspaikkaa 4 kuukautta etukäteen

Varhaiskasvatuslain mukaisesti hakemus kunnalliseen varhaiskasvatukseen on tehtävä viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon toivottua alkamispäivää. Hakemus tehdään sähköisellä hakulomakkeella.

Lisätietoja ja neuvoja varhaiskasvatuspaikan hakemiseen saat myös kunnan varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta.

Takaisin listaukseen