Ajankohtaista

luonto, Matkailu, Me tehdään Nurmijärvi, Tapahtumat, Yritykset

Farmikieppi avaa Nurmijärven maatilojen ovet vierailijoille 9.-10.9.23

23.8.2023

Mitä tapahtuu viljatilalla kesäaikaan, kuinka paljon painaa strutsinmuna, mikä on alpakoiden lempipuuhaa, tai miten maito päätyy lehmästä maitotilan tankkiin? Saat näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastauksen Farmikiepillä, kun Nurmijärven maatilat avaavat ovensa vierailijoille ja kutsuvat Sinut kylään lähiruokapäivänä 9-10.9.2023. 

 

Nurmijärven maatilayrittäjien Farmikieppi avaa maatilojen ovet ja laitumet syyskuussa; kaikille avoin ja maksuton tapahtuma järjestetään Nurmijärvellä nyt ensimmäistä kertaa. Farmikieppi antaa yleisölle mahdollisuuden tutustua maatilallisen ja tiloilla asuvien eläinten elämään lähemmin, ja myös maatilayrittäjille tilaisuuden esitellä tilojaan ja palveluitaan. Lisäksi luvassa mainioita farmitarjouksia ja tekemistä, sekä herkullista lähituotantoruokaa!

Tule tutustumaan ja kokemaan maatilojen arkea ja tekemään uniikkeja ostoksia suoraan niitä tuottavilta tiloilta. Päivän aikana voit vierailla niin alpakkafarmilla tai strutsitilalla, kuin lammastilalla rapsuttelemassa lampaita. Voit vierailla myös luomuviljatilalla ostamassa tuoreita lähiruokaherkkuja, puutarhalla nauttimassa villikukkien väriloistosta, tai nauttimassa oman pellon antimista valmistettuja leivonnaisia idyllisessä maalaismaisemassa sijaitsevassa kahvilassa.

Tämän vuoden Farmikieppi-tiloja ovat Ali-Ollin alpakkatila Klaukkalassa, Ketolan strutsitarha Rajamäellä, Hippilande Palojoella, Krannin tila Lepsämässä, Ylisjoen tila Klaukkalassa, Kukkahuone Linnea Nukarilla, sekä Airikkalan luomutila Perttulassa.

Myös Nurmijärven museot avaavat ovensa

Lauantaina 9.9. myös Nurmijärven museot (Aleksis Kiven koti, Taaborinvuoren museot, sekä Nukarin koulumuseo) pitävät ovensa avoinna.  Museot avoinna klo 10-16, ei sisäänpääsymaksua. 

Lue tapahtumasta lisää: visitnurmijarvi.fi/farmikieppi

Tapahtumaa sponsoroivat: Visit Nurmijärvi, MTK ry, sekä Korsisaari Yhtiöt

Takaisin listaukseen