Ajankohtaista

Ilmastotyö, Liikenne, Monikko, Tapahtumat

EV-Challenge III kilpailu – sähköautoja Monikossa 16.10.

7.10.2021

Autoliiton Helsingin Seudun osasto ry ja Sähköautoilijat ry järjestävät täyssähköautoille kilpailun, EV-Challenge III, lauantaina 16.10.2021 Vihdin ja Nurmijärven ympäristössä. Kilpailussa ajetaan 158 kilometriä muun liikenteen joukossa yleisillä ja yksityisillä teillä. Kilpailun voittaja on se, joka ajaa taloudellisemmin sähköautoaan.

Reitin ja liikennesääntöjen noudattamista valvotaan reittitarkastus- ja valvontapisteillä sekä ajonopeuksia tutkalla.  Klaukkalan Monikon piha on reitin toinen aikatarkastuspiste.

Monikon pihalla sähköisten menopelien esittelyä ja kilpailijoiden pysähdyspaikka

Kilpailun lähtöpaikka on Nummelan lentokenttä. Ensimmäinen auto lähtee matkaan klo 9.32 ja seuraavat autot kahden minuutin välein. Lähettäjänä toimii Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola.

Katso kilpailun tarkka reitti (pdf-tiedosto)

Rajamäen alueella autoja liikkuu noin klo 10:25 alkaen ja kirkonkylän Aurinkorinteellä noin 10:40 alkaen. Siitä autot suuntaavat Perttulan, Nummenpään ja Lepsämän kautta Klaukkalaan.

Klaukkalan Monikon piha on reitin toinen aikatarkastuspiste, ja autoja alkaa saapua sinne noin klo 11:20 alkaen. Autoja on ilmoittautunut kilpailuun 45. Autoja on nähtävillä Monikossa lähes kahden tunnin ajan, kun kilpailijat pitävät 25 minuutin tauon Monikossa.

Monikon tapahtumassa on lisäksi:

  • mielenkiintoisia henkilöhaastatteluja
  • sähköautoilu – tuhti paketti tietoa ja esittely
  • sähköskuuttien esittely
  • sähkötasapainolautojen esittely

Kilpailijoiden tauon jälkeen kilpailun suojelija, kansanedustaja Matti Vanhanen ja Autoliiton puheenjohtaja Timo Luoma-aho lähettävät autot loppureitille kahden minuutin välein.

Maaliin Nummelan lentokentälle autoja alkaa saapumaan puoli yhden aikoihin. Autot järjestyvät maalissa pysäköintialueelle ja ovat siellä yleisön nähtävissä. Tulokset julkaistaan noin klo 15.

Tietoa kilpailusta löytyy autoliiton verkkosivuilta.

Takaisin listaukseen