Ajankohtaista

Aluehallintovirasto AVI, Keusote, Koronavirus, Sosiaali ja terveys, Tapahtumat, Terveys

Etelä-Suomen aluehallintovirasto harkitsee Uudellemaalle kokoontumisrajoituksia sisätilojen yhteislaulutilaisuuksiin ja seisomakatsomoihin

12.11.2021

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johtaman alueellisen koronakoordinaatioryhmän mukaan epidemiatilanne on huonontunut ja terveydenhuollon kantokyky on vaarantunut.

Ryhmä on esittänyt 11.11.2021 kokouksessaan Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että se rajoittaisi osallistujamääriä sisätilojen yhteislaulutilaisuuksissa ja sellaisissa sisätiloissa järjestetyissä tilaisuuksissa, joissa on seisomakatsomot. Etelä-Suomen aluehallintovirasto arvioi rajoitusten tarpeellisuutta ja laajuutta, ja tekee päätöksiä arviolta ensi viikon kuluessa.
Jos aluehallintovirasto määrää tilaisuuksiin kohdistuvia rajoituksia, tapahtuman järjestäjän on mahdollista ottaa koronapassi käyttöön ja vapautua mm. mahdollisista yleisön enimmäismääriä koskevista rajoituksista.

Lue lisää AVIn tiedotteesta.

Työperäiset tartunnat lisääntyneet väestössä – Keusote suosittaa noudattamaan tartuntaturvallisia toimintatapoja työpaikoilla

Lähityön lisäännyttyä myös työperäiset koronatartunnat ovat lisääntyneet työikäisten keskuudessa. Keusoten alueella tunnetuista tartunnanlähteistä yleisin on perhe- tai lähipiiri, ja tämän jälkeen heti seuraavana työperäiset tartunnat.

Epidemian kiihtymisen hillitsemiseksi Keusote suosittelee vahvasti koronarokotussarjan ottamista.

Työpaikoilla tartuntariski on yhä olemassa, ja on syytä muistaa, että lievästikin flunssa- tai mahatautioireisena jäädään kotiin. Hybridityömalleissa etätyön merkittävä osuus vähentää olennaisesti tartuntariskiä. Lähityössä maskien käytön jatkaminen on perusteltua.
Tartuntariski on olemassa kaikissa lähikontakteissa, ja toiminta tulisi pyrkiä järjestämään riittävän väljästi, ja turvavälejä on hyvä edelleen noudattaa.

Lue lisää: https://www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus/koronasuositukset-ja-rajoitukset/

Takaisin listaukseen