Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Voisiko sinustakin tulla joukkoliikenteen käyttäjä?

23.9.2022

Nyt kun elämä koronan jälkeen on normalisoitumassa, on joukkoliikenteenkin käyttö ilahduttavasti palautumassa lähemmäs normaalitasoa. Moni omalla autollaan pendelöitsijä on huomannut ruuhkien palanneen aamuihin ja iltapäiviin. Myös polttoaineiden hintojen nousut, sekä pysäköintiongelmien lisääntyminen pääkaupunkiseudulla ovat saaneet pohtimaan sitä, voisiko joukkoliikenne olla omaan liikkumistarpeeseen toimiva vaihtoehto.

Nurmijärvellä päivittäiseen työssäkäyntiin ja asiointiin pääkaupunkiseudulle ja Hyvinkään suuntaan on luotu edullinen ja helppokäyttöinen Nurmijärvilippu. Nurmijärvilipun voivat ostaa paitsi nurmijärveläiset, myös muualla asuvat, jotka kulkevat Nurmijärvelle. Lipulla matkustamisen määrä ei ole rajattu, joten sitä voidaan käyttää työmatkojen lisäksi myös vapaa-aikana. Nurmijärvilippu on yksi suomen halvimmista lipputuotteista.

Nurmijärvilipun hinnat ovat:

Nurmijärvi – Hyvinkää : 66,10 euroa

Nurmijärvi – Vantaa, Espoo tai Tuusula : 73,50 euroa

Nurmijärvi – Kivistö : 57,70 euroa

Nurmijärvi – Helsinki: 105 euroa

Nurmijärvilipun lisäksi tarjolla on iso joukko erilaisia muita lipputuotteita – kertalippuja, sarjalippuja, kausilippuja, nuorisolippuja, perhelippuja, lastenlippuja, opiskelija-alennuksia sekä eläkeläislippuja. Näistä kannattaa valita omaan käyttöön sopivin ja edullisin lipputuote. Muista myös tutustua Korsisaaren mobiilisovellukseen, kertalipun osto sovelluksella on edullista ja kätevää. Matkakortteja voi tilata ja ladata Korsisaaren verkkokaupan kautta.  Nurmijärvilippu on myös ostettavissa Korsisaaren mobiilisovelluksen ja verkkokaupan kautta.

Nurmijärven kunta tukee lisäksi liikkumista pääkaupunkiseudulla siten, että nurmijärveläiset voivat ostaa HSL lipun samaan hintaan kuin pääkaupunkiseudulla asuvat HSL-kuntien asukkaat ja kunta maksaa erotuksen.

Nurmijärven kunta on tehnyt joukkoliikenteestä sopimuksen, jossa reittejä ja liikennöintisuunnitelmaa voidaan tarkastella liikennöintitarpeiden muuttuessa. Tämän vuoksi kunta ja liikennöitsijä keräävät joukkoliikenteen käyttäjiltä säännönmukaisesti palautetta ja toiveita, joiden pohjalta vuoroja ja myös lipputuotteita kehitetään. Edellinen kysely toteutettiin keväällä ja seuraavaksi on käynnistymässä Kivenkyydin asiakaskysely, joka toteutetaan välillä 24.10.-6.11.2022. Kevään kyselyn pohjalta iltapäiviin on tehty vuorolisäyksiä ja viestintää eri kanavia käyttäen on tehostettu.

Nurmijärven joukkoliikenteeseen on avattu uusi Matkahuollon Reittiopas, joka näyttää joukkoliikennereitit ovelta ovelle -periaatteella. Myös perinteinen Matkahuollon aikatauluhaku on käytössä tulostettavien taulukkoaikataulujen rinnalla. Tulostettavat aikataulut löytyvät Korsisaaren verkkosivuilta. Myös Bussit Live -reaaliaikaikapalvelu löytyy samoilta verkkosivuilta. Tämä palvelu hyödyttää erityisesti silloin, kun liikenteessä on ruuhkaa tai muita mahdollisia häiriöitä.

Joukkoliikenteen sujuvuutta on pyritty lisäämään taajamissa sijaitsevilla liityntäpysäköintipaikoilla. Niiden sijainnit löytyvät sivuiltamme. Sivuilla on saatavissa myös karttapalvelu.

Miltäs kuulostaa? Voisiko joukkoliikenne olla sinullekin vaihtoehto? Otamme myös mielellämme palautetta Solmun kautta asioista, jotka vaativat vielä kehittämistä, sekä siitä mikä jo toimii.

Outi

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä