Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Valmistujaisten aika – vai onko ihminen joskus valmis?

1.6.2018

Näinä päivinä suvivirsi soi Nurmijärvellä kymmenissä päiväkodeissa ja oppilaitoksissa. Kesäloma kutsuu – ja tulevaisuus.

Nurmijärven kunnan ja omasta puolestani haluan toivottaa lämpimästi onnea kaikille kevätjuhliaan viettäville ja heidän vanhemmilleen.

Edessä on isompia ja pienempiä siirtymiä. Luokalta seuraavalle, eskarista kouluun, yläkoulusta toiselle asteelle, yliopistoon, töihin, elämään.

On hyvä hetki vilkaista peräpeiliin. Mutta vain sen verran, että näkee, onko tukka hyvin. Katse kannattaa pitää tulevaisuudessa ja kädet ohjauspyörällä. Se on menoa nyt.

Muistan vielä hyvin omat fiilikset ylioppilasjuhlien aikaan. Kirjoituksista oli selvitty. Osa oli mennyt heikommin, osa paremmin. Tunteet risteilivät vapautuneisuudesta, hämmentyneisyyteen ja toiveikkuuteen. Tulevaisuus oli suuri mysteeri. Tuomi tuoksui juhlien jälkeisenä yönä voimakkaammin kuin koskaan. Pommacilla olisi kannattanut kilistellä ainakin yksi kierros enemmän.

Olisiko silloin, 25-vuotta sitten, elämän risteysasemalla seisojaa helpottanut tieto siitä, mitä tulee tapahtumaan? Tuskinpa. Parempi vaan, että jokainen risteys tullut pohdittua ajallaan. Äitiä olisi kyllä kannattanut kuunnella, joka on jaksanut muistuttaa: ”Selkä suoraksi, äläkä rypistä otsaa”. Ja kun yliopiston jälkeen olin lähdössä politiikkaan, taisin saada neuvolalääkäriltäni Eero Akaan-Penttilältä yhden parhaista neuvoista: ”Muista elää”.

Elämässä varmaa on vain muutos. Vaikka koulut on käyty, ei oppiminen ja uuden löytäminen koskaan lopu. Valinnan paikkoja ja mahdollisuuksia tulee vastaan monenlaisia – mutta niitä kannattaa myös itse etsiä.

Rohkeudesta ja uteliaisuudesta ei yleensä elämässä ole haittaa. Sisua tarvitaan ja töitä on tehtävä.

Mutta nyt – kuuntele hetki ihan hiljaa…
Kuuletko sydämesi äänen?

Anna palaa – tulevaisuus on sinun!

 

Outi

 

Blogin etusivulle

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä