Nurmijärven blogi

Näin Nurmijärvi rakentuu

Näin Nurmijärvi rakentuu

Tullaan tutuksi – ilmiöntekijänä asemakaavapäällikkö

10.10.2022

Näin Nurmijärvi rakentuu blogissa olemme kertoneet jo muutaman kerran uusista ilmiöntekijöistämme ja millaisten asioiden parissa he työskentelevät. Tänään esittelyvuorossa on, maankäytön ja kaavoituksen puolella toukokuussa aloittanut asemakaavapäällikkö Crista Toivola.

Mikä sai sinut hakemaan Nurmijärven kunnalle töihin?

Halusin kokeilla ison organisaation jälkeen vähän toisenlaista toimintaympäristöä ja päästä tekemään kaupunkisuunnittelua vielä aiempaakin kokonaisvaltaisemmin. En tuntenut Nurmijärveä ennalta mitenkään hyvin, mutta tiesin sen olevan vireä kasvukunta, ja sen keskenään erilaiset keskukset vaikuttivat tosi mielenkiintoisilta arkkitehdin näkökulmasta. Kehittyvä, asukkaita ja yrityksiä vetävä kunta kiinnosti.

Millainen vaikutelma sinulle on syntynyt Nurmijärven kunnasta?

Nurmijärvi on alueena tosi vireä – ja se näkyy myös suurena työmääränä meillä kaavoituksessa.  Uutena työntekijänä olen saanut todella ystävällisen ja iloisen vastaanoton kunnalta, on ollut todella hyvä fiilis aloittaa työt.

Millaisessa yksikössä olet töissä ja millaisia tehtäviä sinulle kuuluu?

Tehtävänkuva on ainakin monipuolinen ja mielenkiintoinen! Työssäni muun muassa

  • koordinoin asemakaavoitusta ja poikkeamispäätösten sekä maisemalupien valmistelua
  • neuvottelen asiakkaiden kanssa asemakaavahankkeista
  • olen mukana kaavaprosesseissa
  • kehitän yhdessä yksikköni kanssa asemakaavoituksen ja lupavalmisteluihimme liittyviä käytäntöjä
  • osallistun asiantuntijana asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan kokouksiin
  • johdan asemakaavoitusyksikköä – ja toimin luonnollisesti tiimini jäsenten lähiesihenkilönä

 

Yksikkömme olennaisin tehtävä on huolehtia asemakaavojen valmistelusta. Se sisältää niin suunnittelua, vuoropuhelua, selvitysten teettämistä ja ohjaamista kuin hallinnollisista prosesseista huolehtimista. Kaikessa tekemisessä tähtäämme mielenkiintoisen, toimivan, kestävän ja elinvoimaisen ympäristön syntymiseen ja vaalimiseen. Työhön sisältyy paljon eri alojen asiantuntijoiden työpanoksen sekä erilaisten tarpeiden ja reunaehtojen yhteensovittamista.

Miltä oma tiimisi vaikuttaa? Ketä siihen kuuluu?

Tiimini on aivan loistava! Meitähän aloitti touko-kesäkuussa yhteensä neljä uutta tiimiläistä, asemakaavasuunnittelijat Tarja ja Satu, sekä kaavavalmistelija Mari. Meillä uusilla on toki paljon opeteltavaa kunnan käytännöistä, mutta perehdymme ja luomme tiimin kesken meille toimivia käytäntöjä.  Kaavasuunnittelija Juha auttaa ja opastaa vanhana työntekijänä kärsivällisesti ja ystävällisesti meitä uusia.

Terveisesi kuntalaisille

Asemakaavoituksessa tehtävänämme on luoda edellytyksiä kaikin puolin hyvälle ympäristölle – tehdään kaikki yhdessä omaleimaista ja elinvoimaista Nurmijärveä!

Takaisin listaukseen

Blogi-kirjoituksia rakentamisesta, maankäytöstä, kaduista, virkistys- ja liikunta-alueista, ympäristöasioista, asumisesta ja liikenteestä. Blogin kirjoittajina kunnan työntekijät ja sidosryhmien edustajat.

Ilmakuva Nurmijärven kirkonkylästä.