Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Tulethan sinäkin tekemään tulevaisuuden Nurmijärveä?

31.1.2020

Nurmijärven sydänMikä tekee sinun arjestasi sujuvaa ja mutkatonta? Millainen olisi mieleisesi tulevaisuuden Nurmijärvi? Entä miten palvelut olisi tarkoituksenmukaisinta toteuttaa juuri sinun asuinympäristössäsi? Nyt kannattaa lähteä vaikuttamaan.

Palveluverkkotyöstä ennen joulua teetetty konsulttiselvitys kirvoitti runsaasti palautetta ja prosessia muutettiin siten, että oppimisympäristöjä tarkastellaan nyt laajemmin ja kuntalaiset, sekä palveluiden tuottajat ja käyttäjät pääsevät osallistumaan palveluverkkotyöhön sen eri vaiheissa.

Ensimmäinen osallistumisen vaihe ajoittuu helmikuulle, jolloin järjestetään kolme Me tehdään Nurmijärvi –ideapajaa, sekä verkkokysely, joka on avoinna 3.2. – 16.2.

Me tehdään Nurmijärvi -työpajat käynnistyvät 6.2. Nurmijärven eteläiseltä alueelta, jossa työpaja järjestetään Arkadian yhteislyseon aulassa klo 18–20. Toinen työpaja järjestetään keskisellä alueella 12.2. klo 18–20 ja paikkana on Valtuustosali. Kolmas paja pidetään pohjoisella alueella 13.2. klo 18-20 ja paikka on Seitsemän veljeksen koulun ruokala.

Työpajoissa on tarkoitus ideoida rohkeasti tulevaisuutta, nostaa avoimesti esiin nykytilaan liittyviä haasteita, mutta ennen kaikkea mahdollisuuksia ja visioita siitä, miten Nurmijärven palvelut olisi tarkoituksenmukaisinta toteuttaa.

Palvelut, joihin katse pääasiallisesti keskitetään ovat varhaiskasvatus, sivistys, liikunta, nuoriso, kirjasto, kulttuuri ja vapaa-aika. Näiden palveluiden osalta halutaan nähdä myös kytköksiä ja kuntalaisten työpajoissa halutaan haastaa keskustelua siihen, miten eri palvelut voisivat nykyistä paremmin tukea toisiaan, muodostaa oppimisympäristöjä, kasvuympäristöjä, nykyistä toimivampia ja palvelevampia kokonaisuuksia jne.

Me tehdään Nurmijärvi -tapahtumissa menetelmänä on vuoropuhelu ja yhdessä ideointi. Työpajojen ja kyselyn annin pohjalta järjestetään lisäksi 17.–23.2. kuntalaisäänestys linjauksista, joiden pohjalta valmistellaan kriteerit palveluverkkotyön suunnittelua varten.

Kunnan henkilöstöä kuullaan myös tammi-helmikuun aikana työpajoissa ja lapsia ja nuoria osallistetaan kouluissa heille suunnatuilla menetelmillä.

Päättäjät käsittelevät asiaa omassa työpajassaan helmikuun lopussa ja päätökset etenemisestä on tarkoitus tehdä valtuuston kokouksessa 25.3. Kun suuntaviitat ovat selvillä, työn toinen vaihe jatkuu välittömästi, kuten myös vuoropuhelu kuntalaisten, henkilöstön sekä sidosryhmien kanssa. Toisen vaiheen osallistumisen muodot ja aikataulut täsmentyvät prosessin edetessä.

Palveluverkkoprosessista, sen vaiheista kerrotaan ajantasaisesti kunnan verkkosivuilla osoitteessa www.nurmijarvi.fi/palveluverkko

Me tehdään Nurmijärvi –työpajoihin kannattaa ilmoittautua etukäteen, jotta tarjoiluja osataan varata riittävästi.

Ilmoittaudu työpajoihin linkki

Lämpimästi tervetuloa!

Nähdään työpajoissa!

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä