Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Testaa Taaborinvuori-tietoutesi!

19.7.2019

Taaborinvuoren katsomo

Nurmijärveläisen kulttuurielämän kesäinen kohtaamispaikka on jo vuosikymmeniä ollut Taaborinvuori. Veikkaan, että suurelle osalle nurmijärveläisistä paikka on tuttu ja että enemmistö meistä on siellä käynyt useampaankin kertaan.

Eletään Taaborin sesonkiaikaa, joten on hyvä hetki haastaa itsensä Taabor-visailuun. Kysymyksiä on 10 ja oikeat vastaukset löytyvät kysymysten alta – mutta älä huijaa, vaan vastaa ensin kaikkiin kysymyksiin ennen kuin katsot vastaukset.

1. Kuka antoi Taaborinvuorelle nimen?
2. Missä sijaitsee Taaborinvuoren esikuva Tabor-vuori?
3. Kuka ohjaa Kivi-juhlien tämänvuotisen kesäteatteriesityksen; Rosvot – balladi joutomiehistä?
4. Mitkä näytelmät Rosvojen ohjaaja on ohjannut Taaborille aikaiseimmin?
5. Minkä näytelmän ensi-ilta Taaborilla on 19.7.2019?
6. Kuka on säveltänyt musiikin 19.7. ensi-iltansa saavaan näytelmään?
7. Koska Taaborin katsomo katettiin?
8. Taaborinvuori soi -konsertti järjestetään tänä vuonna jo 24. kerran. Kuka esiintyi ensimmäisessä konsertissa vuonna 1996?
9. Miten Bumtsibum liittyy tämän kesän tarjontaan Taaborilla?
10. Mikä Taaborin rakennuksista on täksi kesäksi uusittu?

No – montako arvelet tienneesi?

Alla vastaukset, joista voit tarkistaa, miten meni:

1. Taaborinvuoren nimesi vuoren alapuolella asunut kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi. Hän leikki vuorella kirkonmenoja ja paikka sai nimensä raamatussa mainitun kirkastusvuoren – eli Taabor-vuoren mukaan.

2. Taabor-vuori on 575 metriä korkea vuori Jisreelin tasangolla Galileassa, Pohjois-Israelissa. Se sijaitsee noin 10 kilometriä Nasaretista itään.

3. Rosvot-näytelmän (https://www.kivijuhlat.fi/) on käsikirjoittanut, säveltänyt – sekä myös ohjaa Katriina Honkanen.

4. Katriina Honkanen on ohjannut Taaborille myös näytelmät Kivimyrsky vuosina 2002-2003 ja Seitsemän koiraveljestä vuosina 2004-2006.

5. Perjantaina 19.7.2019 Taaborilla on ensi-illassa Taavi Vartian ohjaama näytelmä Tuhkimo (http://www.taaborinkesateatteri.fi/).

6. Tuhkimon musiikin on säveltänyt Nurmijärven Yhteiskoulun musiikin lehtorina työskentelevä Taavi Lehtonen (http://www.taaborinkesateatteri.fi/nayttelijat_taavi_lehtonen.php).

7. Taaborinvuoren katsomo sai katoksen vuonna 2012. Katsomossa on kaikkiaan 720 numeroitua istumapaikkaa, mutta kaikki penkit eivät ole katoksen alla, joten tapahtumiin kannattaa varustautua säätilan mukaisesti.

8. Taaborinvuori soi -konserttisarjan ensimmäinen artisti oli Juice Leskinen. Tämän vuoden Taaborinvuori soi -konsertissa 10.8. yleisöä viihdyttää Elastinen. Täältä löydät kattavan listan vuosien varrella esiintyneistä tähdistä.

9. Taaborinvuorella järjestetään jälleen suosittu yhteislauluilta 26.8. Laulattajina toimivat Taina Piira sekä Bumtsibum-ohjelmasta tuttu pianisti Seppo Hovi. Lippuja tilaisuuteen on vielä saatavilla.

10. Tämän kesän tapahtumia varten remontoitiin kahvila, jonka nimi on Puolmatkan krouvi. Puolmatkan krouvin remontista juttua Nurmijärvi-lehdessä sivulla 7.

 

Outi

 

Blogin etusivulle

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä