Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Testaa sinäkin, saako kaiken tarvittavan jouluun Nurmijärveltä!

13.12.2019

Joitain vuosia takaperin, vantaalaisilla oli tapana hyvässä naapurihengessä virnistellä, että jos haluaa nähdä nurmijärveläisiä, niin kannattaa mennä Jumboon, Kaareen tai vaikka Myyrmanniin.

Hetkeen aikaan ei ole enää virnistelyä kuulunut, mikä on hyvä merkki.

Kiitos yrittäjiemme, Nurmijärven palvelutarjonta on jatkuvasti kasvanut ja kehittynyt. Yhä harvemmin meiltä on välttämätöntä lähteä muualle ostoksille. Tilastot todistavat osaltaan, että nurmijärveläisten asiointi oman kunnan alueella on lisääntynyt. Lisäksi on havaittu, että myös naapurikuntien puolelta asiointi meillä on lisääntynyt.

Omasta kunnasta ostaminen on parasta, mitä meistä kukin voi palvelutarjonnalle tehdä. Se käynnistää positiivisen kierteen, joka entisestään lisää tarjontaa ja parantaa palveluitamme.

Toinen tekijä, jolla on ollut selvästi vaikutusta, erityisesti kaupan alan toimijoiden lisääntymiseen kunnassamme, on väestönkasvumme. Nurmijärveläisten määrä on kasvanut tasaista tahtia ja näillä näkymin kasvu jatkuu positiivisena myös tulevina vuosina.

Yrittäjien suunnasta on lähdetty ideoimaan keinoja, joilla kuntalaisia voitaisiin paremmin houkutella oman kunnan palveluiden pariin. Klaukkalan yrittäjillä on ollut syksyn ajan kampanja, jossa he ovat kiittäneet oman kylän yrityksissä asioineita. Nettikaupan alalle on perustettu uusi portaali Nearby, joka tarjoaa alustan, myyjille ja ostajille löytää toisensa. Keväällä Nea ry järjesti ensimmäisen Nurmijärvi Open –tapahtuman, jossa alueen yrittäjillä, yhdistyksillä, oppilaitoksilla ja muilla toimijoilla oli mahdollisuus esitellä toimintaansa.

Yksi idea pohdittavaksi olisi ”Made in Nurmijärvi” -merkki samaan tyyliin kuin meillä Suomessa on avainlippu. Siitä tunnistaisi paikallisen tuotteen ja kuntalaisten olisi entistä helpompaa tukea paikallisia yrittäjiä. Avainlippu-tuotteeksi voidaan nimetä tuote tai palvelu, jonka kotimaisuusaste on vähintään 50 %, mikä voisi olla kriteerinä passeli myös ”Made in Nurmijärvi” -merkille. Miltäs kuulostaisi?

Joulu on tänä vuonna muuttuneista veronpalautusten aikatauluista riippumatta merkittävää kaupanteon aikaa. Nyt jos koskaan on hyvä erikseen pysähtyä pohtimaan oman kulutuskäyttäytymisen merkitystä ja vaikutuksia. Mitä jos näyttäisimme itsellemme ja muille, että – KYLLÄ – jouluostokset voi hoitaa Nurmijärvellä?

Jos sitten ostoslistaa läpi käydessä tulee esiin joku asia, jota ei voi kuntamme rajojen sisällä vielä hoitaa, kannattaa asiasta antaa vinkkiä paikalliseen yrittäjäyhdistykseen tai suoraan kauppiaille. Yhteistyöllä on ihmeitä tekevä vaikutus.

Mukavaa joulushoppailua kaikille ja mitä parhainta menestystä nurmijärveläisille yrittäjille ja muille elinkeinonharjoittajille!

Joululahja havujen keskellä

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä