Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Tervehdys ”Trumppilasta” Helsingissä parveileville toimittajille

13.7.2018

Hei toimittaja!

Olet sitten MTV:lta, Ylestä, Hesarilta, Washington Postista, CNN:ltä, Pravdasta tai vaikkapa Euronewsistä

Joko olet löytänyt Suomen suurimpaan kuntaan ja upottanut varpaasi hiekkaan Suomen upeimmaksi reitatulla hiekkarannalla?

Kuntaan, joka tuottaa mm. maailman parhaimpia maaleja, hienoimpia tee -juomia, maukkainta kuminaa, älykkäintä muoviteknologiaa ja kehittyneintä bioteknologiaa?

Kuntaan, jossa hoidetaan valtaosa suomalaisten vaatteiden kierrätyksestä, jossa järjestetään vuosittain satoja lasten ja nuorten leirejä, sekä koulutetaan mm. eräoppaita ja yhteisöpedagogeja.

Kuntaan jonka vesi on maailman kuulua – varsinkin, kun sitä viedään tislattuna pulloissa. Ja jonka coctailit ovat maailman tunnetuimpia, mutta ei suinkaan baaritiskeillä, vaan sotarintamilla.

Meistä on sanottu, että olemme Impivaara. Mutta antaa kateellisten puhua. Olemme lähellä – Kiven heiton päässä kaikesta ja kasvumme teki meistä ilmiön. Positiivisen ilmiön. Meiltä löytyy osaajia ja tekijöitä. Meillä on hauskaa. Meillä musisoidaan, taiotaan, näytellään, touhutaan ateljeissa, suunnistetaan, pelataan salibandyä, ringetteä, otellaan taekwondossa, judossa, karatessa, voimannostossa jne. Ja jos etsit haastajaa jossain muussa lajissa, niin varmasti vastaamme.

Meitä on myös vitsikkäästi kutsuttu Trumppilaksi vaakunassamme koreilevien seitsemän veljeksen lennokkaan hiuskuontalon vuoksi. Mutta vitsailkaa vaan. Hiustyyli voi erehdyttää, mutta mepä tunnemme tarinamme ja tiedämme, miten uppiniskaisimmatkin Jukolan Jussit kesytetään yhteiskuntakelpoisiksi. Uskomme, että kansalliskirjailijamme kirjoittama 7 veljeksen kasvutarina voi olla hyvä oppi myös muille takkutukkaisille persoonille.

Milloin viimeksi olet haistanut mäntykankaisen mustikkametsän tuoksua, kuunnellut kosken pauhua tai käynyt naku-uinnilla suojaisella metsälammella?

Nurmijärvi toivottaa teidät kaikki tervetulleiksi tutustumaan meihin. Josko huippukokouksen uutisia odotellessa, on tunti tai kaksi joutoaikaa, niin kurvaa käymään.

Olemme se rauhankyyhkyn muotoinen kunta Kehä III:n ja Kehä IV:n välissä.

 

Outi

 

> Blogin etusivulle

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä