Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Tervehdys kunnantalolta!

5.3.2018

Kokous on käynnissä – ilmoittaa tietokoneeni. Istun lautakunnassa ja luen asialistaa sähköiseltä työpöydältä. Tietokone on auki myös kaikilla muilla lautakunnassa kokoustavilla, mutta EI – sillä ei pelata matopeliä tai selata naamakirjaa. Nurmijärvi on siirtynyt sähköisten kokousten aikakauteen.

Muutoinkin kunta on vauhdilla menossa kohti aikaa, jolloin asiakirjoja ei enää tarvitse tuoda kolmena kopiona kunnantalolle, vaan kaikki olennainen asiointi voidaan halutessa hoitaa sähköisesti. Sähköisyys antaa myös mahdollisuuden lisätä helposti tiedon avoimuutta ja tiedonvälityksen nopeutta. Luottamuselinten pöytäkirjat ja esityslistat ovat helposti löydettävissä sähköisinä ja erilaiset nähtävillä olevat asiat tai kuulutukset ovat helposti löydettävissä.

Sähköisten kanavien kautta on myös pystytty lisäämään kunnan ja kuntalaisten vuorovaikutusta, mm. erilaisten kyselyiden ja mielipidetiedusteluiden kautta. Kunnassamme on parhaillaan menossa osallistuvan budjetoinnin kysely, jonka pohjalta kunta jakaa 38 000 euroa ympäristön kohentamiseen ja yhteisöllisyyttä edistäviin tapahtumiin. Käynnissä on myös Kiven kyytiä koskeva kysely.

Ja olettehan huomanneet, että parhaillaan etsitään palkittaviksi nurmijärveläisiä, jotka ovat vuoden 2017 aikana tuoneet Nurmijärveä positiivisesti esille. Palkittava voi olla liikunnan, kulttuurin, taiteen, tieteen tai jonkun muun alueen osaaja. Ehdotukset tulee tehdä 20.3. mennessä ja palkintoraati valitsee ehdotuksista henkilöt, jotka palkitaan 18.4. Monikossa pidettävässä Nurmijärvi -gaalassa. Ajatus on, että nostetaan yhdessä Nurmijärven positiivisia ilmiöitä esiin.

Nurmijärven kunnan digi-hanke kiihdyttää vauhtia tämän vuoden aikana ja tavoite on, että myös kunnan kotisivut päivitetään tämän vuoden loppuun mennessä.

Digitaalisuuteen panostamalla on tarkoitus lisätä sujuvuutta, joustavuutta sekä ajasta ja paikasta riippumattomuutta asioinnissa. Digitaalisuus ja sähköinen asiointi eivät kuitenkaan tule korvaamaan kohtaamista ja kommunikaatiota. Nurmijärven kunnan palveluilla on edelleen kasvot, kädet ja ääni. Kuntamme kaikki – yli 2400 työntekijää tekevät kukin tärkeää työtä kuntalaisten hyväksi ja ovat tehtävissään läsnä ja lähellä.

Sähköiset kokoukset ja sähköinen asiointi ovat johtaneet myös siihen, että asiakirjojen muotoiluun, tekstien luettavuuteen ja pituuteen on ryhdytty kiinnittämään enemmän huomiota. Tämän suhteen meillä on vielä tekemistä ja olisi hyvä kuulla päätöstekstejä lukevilta näkemyksiä siitä, miten niiden informatiivisuutta ja sujuvuutta voisi lisätä ja minkälaisia virkakielen kukkasia voisimme karsia.

Kunnantalon kopiokoneiden ja printtereiden hurinaa kuunnellessa jalat pysyvät tukevasti maassa. Tunnustan, että tottumus on toinen luonto. Liian helposti on tullut itselläkin otettua paperit mukaan – ikään kuin varmuuden vuoksi. Uusille rutiineille on kuitenkin annettava mahdollisuus ja olen tänä aamuna tyhjentänyt kassini papereista ja päättänyt testata, miten pitkään pystyn sinnittelemään uuden parhaan ystäväni, mr. Dellin avustuksella.

Sähköä ja sujuvuutta viikkoonne!

Outi

 

Blogin etusivulle

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä