Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Tehdään Nurmijärvestä Suomen yritysystävällisin kunta!

15.6.2018

Kun kuntia on laitettu riviin yritysmyönteisyydessä ja vetovoimassa, Nurmijärvi ei yleensä ole ollut listan häntäpäässä. Taloustutkimuksen kyselyssä olemme päässeet kolmen kärkeen ja Elinkeinoelämän tutkimuksessa olemme olleet jopa vetovoimaisin kunta yrityksille.

On kuitenkin yksi tutkimus, Suomen yrittäjien elinkeinopoliittinen mittaristo, jossa emme ole aina olleet kymmenen kärjessä – vaan tänäkin vuonna yhdestoista. Nurmijärven yrittäjien puheenjohtaja Jari Flink harmitteli asiaa Nurmijärven Uutisten haastattelussa ja antoi kunnalle hyviä vinkkejä tilanteen parantamiseksi. Kiitos!

Kun samainen tutkimus tehtiin edellisen kerran kaksi vuotta sitten, keskiarvomme oli 6,5 ja nyt 6,6. Olemme siis hieman parantaneet asemaamme ja saaneet vähintään saman tai paremman arvosanan elinkeinopolitiikan ja resurssien, viestinnän ja tiedottamisen, koulutuksen ja osaamisen, kuntapalveluiden ja infran sekä kunnan elinkeinotoimen toiminnan osalta.

Arvosanamme ovat laskeneet hankintapolitiikan ja kunnan päätöksenteon yrittäjälähtöisyyden osalta. Vastaajien lukumäärä on kaikkiaan 28, joista 7 on osallistunut julkisiin hankintoihin ja 9 asioinut kunnan kanssa. Huomiota on kiinnitetty hankinnoista tiedottamiseen, hankintaosaamiseen, paikallisten yritysten huomioimiseen hankinnoissa, päätöksenteon avoimuuteen ja nopeuteen, yritysten kuuntelemiseen ja yritysvaikutusten arviointiin. Tämä on kunnalle arvokasta tietoa ja palaute otetaan vakavasti.

Ja koska tavoitteemme on olla positiivinen ilmiö, niin hihat on toki jo kääritty. Keskustelut yrittäjäyhdistysten kanssa on aloitettu ja heti ensi viikolla kokoonnumme sopimaan seuraavista askelista, joiden päässä toivomme häämöttävän yrittäjätapahtumia, parantuneita neuvontapalveluita, yhteistyötä alueen elinkeinotoiminnan markkinoinnissa jne. Tänään poliittisen johdon aamupuurolla sovimme käynnistävämme säännölliset tapaamiset yrittäjäyhdistysten, kunnan sekä poliittisen johdon kesken. Elokuussa käynnistämme yhteistyössä yrittäjien kanssa elinkeinopoliittisen ohjelman valmistelun. Olen myös aloittanut yritysvierailut ja mielelläni tulen tutustumaan alueella toimiviin yrityksiin ja kuulemaan ajatuksianne.

Kunta tekee parhaillaan myös hartiavoimin töitä yritystonttien kaavoituksessa. Ilvesvuoren pohjoinen alue on jo pitkällä ja Klaukkalan pian käynnistyvään kehätiehen tukeutuva Mäyränkallion yritysalue on myös jo hyvässä vauhdissa. Olemme kantapään kautta oppineet, että tonttivarannon ennakointi sekä tonttien käyttöönottovalmius ovat asioita joihin on satsattava.

Kunnan vastikään hyväksytty strategia puolestaan antaa selkänojan petrata edelleen mm. kaavoituksessa, lupaprosesseissa, liikenneratkaisuissa ja kilpailutuksissa niin, että paikallistenkin yrittäjien on mahdollista osallistua hankkeisiin.

Mielestäni meillä on kaikki mahdollisuudet saavuttaa asema Suomen yrittäjäystävällisimpänä kuntana: oivallinen sijainti, osaavaa ja koulutettua työvoimaa, ostovoimaa sekä tilaa ja tontteja. Voittajareseptin juju on mielestäni, että elinkeinopolitiikkaa ja tarvittavia toimenpiteitä rakennetaan yhdessä yrittäjien kanssa. Mitäs tuumaatte – eikö vaan, että tehdään yhdessä Nurmijärvestä Suomen yrittäjäystävällisin kunta!

Outi

 

Blogin etusivulle

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä