Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Riippukeinukausi päättyy – kalenterit esiin!

2.8.2019

Irtokarkkihyllyllä tulee sama tunne kuin plärätessä syksyn harrastustarjontaa Nurmijärvellä. Valikoimaa on lähestulkoon jokaiseen makuun.

Nurmijärveläisen harrastustoiminnan peruskallio ovat yhdistykset ja järjestöt, joita on aktiivisten asukkaidemme ansiosta huomattavan laaja kattaus. Yhdistyksiä ja järjestöjä varten Nurmijärven kunnan kotisivuille on tehty hakupalvelu, josta voit helposti löytää etsimäsi tai myös ilmoittaa yhdistyksenne tai järjestönne olemassaolosta ja yhteystiedoista. Käyttehän tarkistamassa, että oman järjestönne tiedot löytyvät ja ovat oikein!

Toinen vahva tekijä meillä ovat koulut ja opistot, jotka tarjoavat laadukasta ja monipuolista opetusta. Vapaasta sivistystyöstä vastaa Nurmijärven Opisto, jonka laajaa kurssitarjontaa esittelevä opinto-opas jaetaan koteihin tai on myös löydettävissä netistä.

Kulttuurin ja taiteen perusopetusta tarjoavat: Musiikkiopisto, Tanssiopisto, Kuvataidekoulu, teatteritaiteen opetuksesta vastaava Kivi-Juhlat, Tilulii ja Jukolan musiikkikoulu.

Kunnassamme on ilahduttavasti lisääntyvä määrä myös yrityksiä, jotka tarjoavat erilaisia vapaa-ajan palveluita. Nurmijärveläisten yritysten yhteystietoja löytyy hakupalvelusta, jossa voi käyttää erilaisia hakusanoja, kuten vaikkapa liikunta.

Näiden lisäksi myös kunta tuottaa monipuolisesti harrastus- ja liikuntapalveluita kaiken ikäisille kuntalaisille. Syksyn liikuntaryhmistä on koostettu oma esitteensä (linkki korjattu). Lasten ja nuorten harrastustoiminnasta löytyy tietoa nuorisopalveluiden sivuilta. Kulttuuripalveluiden tarjontaa on koostettu vapaa-aika ja kulttuuri sivuillemme.

Nurmijärveltä ei siis juuri tarvitse lähteä muualle harrastamaan ja kulttuuritarjontammekin on kehittynyt jatkuvasti. Monitaajamaisen kunnan kuljetushaasteita ajatellen hyväksi on osoittautunut Klaukkalan kouluissa kokeilussa oleva harrastusiltapäivä ja muhimassa on myös idea harrastusbussikokeilusta.

Joskus kun hieman leikilläni mietin, minkä lajin harrastusmahdollisuus meiltä vielä puuttuu, en keksinyt muuta kuin mäkihyppy ja siihenkin on kuulemma vielä vanhan hyppyrin piirustukset tallella. Mutta vakavasti ottaen, on toki tavoiteltavaa, että harrastuspalettimme jatkuvasti kehittyy ja elää asukkaiden mukana. Oletko sinä jo löytänyt itsellesi sopivan harrastuksen? Onko laji tai asia, johon toivoisit aktiivista porukkaa kaveriksesi?

Lämmin kiitos teille, jotka osaltanne olette mahdollistamassa kaikenlaisen harrastustoiminnan. Iloista harrastesyksyn alkua kaikille!

Outi

 

Blogin etusivulle

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä