Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Peukut pystyssä nurmijärveläisille

29.3.2019

Onko hauskempaa tunnetta kuin jännittää varpaat kippurassa jonkun puolesta? Heittäytyä mukaan tunnelmaan, hikoilla hermoja raastavissa käänteissä tai tanssia liput liehuen voitontansseja.

Tällä viikolla on pidetty peukkuja SB-Prolle, joka keskiviikkona taisteli tiensä ensimmäisenä joukkueena neljän parhaan joukkoon Naisten Salibandyliigassa.

Lauantaina 30.3. puolestaan jännitetään kiekkokaukalossa sekä Klaukkalan BlueCatsin että Kurra Hockey Teamin puolesta. BlueCatsit pelaavat Light-sarjan finaaliottelun Myllypurossa ja Kurra Hockey Team taistelee paikasta kakkosdivisioonassa Klaukkalan jäähallissa. Vastapuolella taistelee Kirkkonummen Salamat.

Nurmijärvi on lukuisien menestyksekkäiden urheiluseurojen ja urheilijoiden kunta. Lähes joka päivä jossain lajissa tsempataan, pistetään kroppaa likoon, tehdään hyviä suorituksia, koetaan kirveleviä tappioita tai hekumallisia voittoja. Lisäksi meillä on monenlaisia tsemppaajia, itsensä likoon laittajia ja kannustettavia muillakin saroilla, kuten taiteessa ja tieteessä.

Nurmijärven vahvuus on, että olemme maaseutumaisen yhteisöllinen. Täällä on luontevaa elää hengessä mukana ja olla ylpeä siitä, jos joku menestyy. Sosiaalinen media on myös lisännyt mahdollisuuksia osallistua ja jakaa tietoa tapahtumista ja saavutuksista. Olisi myös mukava, jos eri tahot ilmoittaisivat kunnan tapahtumakalenteriin tapahtumista, jotta kannustajat löytävät paikalle.

Kannustamisen lisäksi on tärkeää palkita ja jakaa kiitosta. Tämän vuoden alusta Nurmijärven kunnassa on hyväksytty palkitsemisen periaatteet ja ohjeet huomioimiseen ja markkinointiyhteistyösopimuksiin.  Niissä on selkeästi linjattu periaatteet ja ehdot palkitsemiselle ja huomioimiselle paljolti jo pitkään noudatettujen käytäntöjen pohjalta.

Yksi uusista palkitsemisen muodoista on Nurmijärvi-gaala. Se järjestettiin nyt toista kertaa viime viikolla. Gaalassa palkitaan Nurmijärveä edellisen vuoden aikana positiivisesti esiin tuoneita tyyppejä. Palkinnon saaneissa on tähän mennessä ollut mm. urheilijoita, taiteilijoita, taikuri, seikkailija, keksijä, toimittaja ja säveltäjä. Tilaisuutta on tarkoitus kehittää entisestään niin, että siitä tulisi myös nettiyleisön paremmin huomioiva. 2019 ja 2018 gaalat lähetettiin suorina nettilähetyksinä ja ovat katsottavissa tallenteina myös jälkikäteen.

Nurmijärvi on positiivinen ilmiö ja tärkeä osa sitä on me-henki, tukeminen, tsemppaaminen ja kannustaminen. Ja vielä positiivisempaa toki on, jos voimme joukolla iloita jonkun menestyksestä. Tsemppiä ja intoa itse kullekin sekä kannustamiseen että suoriutumiseen!

 

Outi

 

Blogin etusivulle

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä