Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

On pitkä KUUMA… yhteistyö – ja mä aion elää sen…

28.6.2019

vai miten se menikään…

Helluntait, juhannustaiat ja muut kesäheilastelut alkavat olla taas tältä vuodelta taaksejääneitä. Mutta, sehän vaan sopii Nurmijärvellekin, kun ei ole minkään sortin liitosaikeita.

Impivaaralaisesta maineestamme huolimatta emme kuitenkaan ole mikään peräkammarin eristäytyjä. Olemme panostaneet pitkiin ja lämpimiin yhteistyösuhteisiin – kutsumme niitä jopa KUUMAksi.

Koska Nurmijärvi on sopivasti kaikkien keskellä ja helposti lähestyttävä, pidettiin meillä taannoin myös Helsingin Seudun 14 kunnan Yhteistyökokouksen (HSYK:n) perustamiskokous.

Hyvistä ystävistä on osoittautunut olevan monenlaista hyötyä. Porukalla on huolehdittu toisistamme, kasvatettu kaikupohjaa ja harjoitettu kuorolausuntaa edunvalvontamielessä. Eihän sitä tietenkään voi aina ihan samaakaan mieltä olla, mutta hyvät ystävät ovat tarpeellisia myös kirittäjinä ja kilpakumppaneina.

KUUMA -kuntien yhteistyö alkoi vuonna 2002 kuuden Keski-Uudenmaan kunnan (mistä siis nimi KUUMA-kunnat) toimesta. Vuonna 2011 mukaan liittyivät loput neljä Helsingin kehyskuntaa, joten kaikkiaan KUUMA -kuntia on nykyään kymmenen (Nurmijärvi, Hyvinkää, Järvenpää, Tuusula, Kerava, Mäntsälä, Sipoo, Pornainen, Vihti ja Kirkkonummi). Kymmenen kuntaa on ollut hyvä ja tarpeellinen vastinpari Pääkaupunkiseudun neljälle kunnalle (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen).

KUUMA -alue on jo jonkinasteinen brändi. Olemme saaneet vahvan statuksen esimerkiksi valtion suuntaan lausunnonantajana ja neuvottelukumppanina. Mutta tämä on toki vasta alku. KUUMA -alueella asuu tällä hetkellä 320 000 asukasta ja kuulumme Suomen voimakkaimmin kasvavien alueiden joukkoon. Alue on nostamassa profiiliaan erityisesti pääkaupunkiseudun kehänä. Kuntamarkkinoinnin kilpailussa saimme palkinnon Helsinki Ring of Industry -mainosvideostamme. Maailmalle tapahtuvaan markkinointiin sopisi hyvin myös teemaksi Helsinki Ring of living – miksei toisaalta kotimaanmarkkinointiinkin.

KUUMAn to do-lista on pitkä. Menossa ovat esimerkiksi MAL-neuvottelut ja parhaillaan valmistaudutaan myös kutsuun Uudenmaan sote-erillisratkaisun valmisteluun, jolle on asetettu tiukka aikataulu tämän vuoden loppuun. Suunnitelmissa on yhteisesiintymisiä mm. Expo-Realissa ja Tuusulan asuntomessuilla.

Nurmijärvi on tämän vuoden KUUMA -kuntien puheenjohtajakunta, mikä on meille paitsi näytön paikka, myös hieno mahdollisuus nostaa profiilia.

Päättyköön siis tämä blogi kesäbiisien klassikkoa edelleen ontuvasti soveltaen – pitkä KUUMA yhteistyö – sen sain, se mullisti mun maailmain.

Outi

 

Blogin etusivulle

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä